BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP Jornada holder ikke spesifikasjonene

I begynnelsen lovet HP 16-bits farger med sin Jornada 540-serie håndholdte PCer. Dette stemmer ikke, og HP har trukket påstanden tilbake.

Lars Kvanum
22. mai 2000 - 08:47

Mange har nok veid mye frem og tilbake for å se hvilken håndholdt PC de skal kjøpe, og påstanden fra HP om at de har 16-bits farger i sin Jornada 540-serie, deres Pocket PC serie, har nok gått i deres favør hos en del kjøpere. Når de aktuelle konkurrentene kun kjører 12-bit (4096) farger, så gir man nok en del for å få 16-bit (65536) i stedet. Forskjellen kan du jo se her. Problemet skyldes at selv om Jornada 540-serien har en skjerm som støtter 16-bits farger, så gjør ikke resten av maskinvaren det. Dette er ikke en feil som kan rettes opp av programvareoppdateringer.

BrightHand, som tok opp saken, nevner også at det kan være andre problemer med maskinen også. De nevner at en del brukere har klaget over treg overføring av data mellom den håndholdte datamaskinen og den stasjonære. Jornada bruker USB-grensesnittet for å oppnå høy hastighet, men hastigheten tilsvarer visstnok seriell overføring. Dermed kan det se ut som om HP har prøvd å spare penger ved å ha tregere innmat.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.