HP: Jornada med GPRS kommer til høsten

Hewlett-Packard kunngjør en ny Jornada Pocket PC med integrert GPRS og telefon. Den fysiske utformingen av apparatet som kommer til Europa i høst, er ikke oppgitt.

Hewlett-Packard kunngjør en ny Jornada Pocket PC med integrert GPRS og telefon. Den fysiske utformingen av apparatet som kommer til Europa i høst, er ikke oppgitt.

Jornada-serien til Hewlett-Packard omfatter tre svært forskjellige typer apparater. Den avbildede Jornada 540 svarer til Microsoft-spesifikasjonen Pocket PC, og er HPs svar på Palm og Compaqs iPaq. I tillegg kommer to serier med tastatur. Minivarianten, nå representert ved modell 720, har svært små taster og minimal skjerm. Maksivarianten, representert ved modell 820, tilbyr tilnærmet samme skrivekomfort som en fullverdig bærbar PC, men med en batterikapasitet på opptil 15 timer.

HP kunngjorde på den pågående 3GSM World Congress i Cannes i Frankrike, at den vil komme med en ny Jornada-modell med integrert GPRS-kommunikasjon. Det heter at den nye Jornadaen vil ha Pocket PC som operativsystem, og at den også vil kunne brukes som mobiltelefon.
Beskrivelsen nevner ikke Microsofts telefonvariant av Pocket PC, Stinger. Selv om utformingen av det apparatet ikke er omtalt, og det heller ikke er vist bilder eller skisser, kan man anta at GPRS-Jornadaen vil likne ganske mye på 540-serien. Det nye apparatet skal ut på markedet til høsten i Europa, og Asia, noe seinere i USA.

Ved å integrere GPRS i sin Pocket PC, følger HP en annen tankegang enn Compaq. Der er det varslet at GPRS-tilknytning vil leveres som PC-kort til iPaqs medfølgende jakke. I dag tilbyr HP trådløs kommunikasjon for Jornada gjennom tilkoplinger til mobiltelefoner, enten infrarødt (Ericsson-telefoner) eller gjennom en kabel tilknyttet et CompactFlash-kort som går inn i et spor på Jornadaen (Nokia-telefoner).

Flere selskaper har brukt 3GSM-begivenheten i Cannes til å kunngjøre kommende produkter.

Til toppen