RESULTATERFINANS

HP kan ha vunnet enda en budkrig

Skal være i ferd med å sluttføre avtale om å kjøpe Arcsight, en spesialist på IT-sikkerhet.

13. sep. 2010 - 08:28

Mot slutten av august, mens den offentlige budkrigen mellom Dell og HP om 3Par raste for fullt, ble det kjent at enda en budkrig var i emning: En spesialist på IT-sikkerhet for store organisasjoner, Arcsight, hadde meldt et ønske om å selge seg, og interessentene var mange, blant dem CA Technologies, EMC, HP, IBM og Oracle.

Nå melder den internasjonale finanspressen – Wall Street Journal, New York Times, Financial Times, Bloomberg – at HP ser ut til å ha trukket det lengste strået, og skal være i ferd med å sluttføre en avtale som verdsetter Arcsight til 1,5 milliarder dollar.

26. august, da Wall Street Journal meldte at selskapet var til salgs, ble Arcsight-aksjen notert til 28 dollar. Meldingen fikk kursen til å øke. Før helgen – og før finanspressen meldte at HP sannsynligvis hadde vunnet fram med sitt bud – var kursen presset opp i 35,10 dollar. Det tilsvarer en verdi på 1,2 milliarder dollar.

Kursoppgangen på børsen skal ha hengt etter utviklingen i budrunden som har foregått bak lukkede dører. Kildene sier prisen raskt kom opp i over 40 dollar.

Nøyaktig hva HP skal være villig til å betale per aksje, er ikke avdekket av noen av finanstjeneste som skriver om saken, men deres kilder antyder en samlet pris på 1,5 milliarder dollar. Det skulle tilsvare nærmere 44 dollar per aksje. Arcsights mål skal ha vært å oppnå en pris tilsvarende 42 dollar per aksje.

Det advares at en avtale kan kunngjøres allerede i dag, men også at forhandlingene er inne i en kritisk fase og fortsatt kan bryte sammen.

Arcsight har vært børsnotert et par år. Selskapet har 512 ansatte. I regnskapsåret ut mars 2010 var omsetningen 181 millioner dollar, en vekst på 33 prosent fra året før. I årene før var veksten henholdsvis 34 prosent, 45 prosent og 77 prosent. Regnskapsårene 2008–2009 og 2009–2010 ble gjort opp med nettoresultat før skatt på henholdsvis 12,5 millioner og 19,0 millioner dollar. Det dreier seg altså om et raskt voksende selskap med solid bunnlinje, i motsetning til 3Par som har gått i minus de siste tre årene.

Arcsight har spesialisert seg på IT-sikkerhet for store organisasjoner, særlig innen såkalt SIEM («security information and event management»), det vil si overvåking, snokvarsling og snokfangst, med dokumentasjon beregnet på interne og eksterne kontrollorganer («compliance monitoring»). Selskapet har over 1000 globale kunder.

I sitt spesialfelt har Arcsight høstet bred anerkjennelse.

En rapport utgitt av analyseselskapet Gartner i mai i år, Magic Quadrant for Security Information and Event Management, rangerer Arcsight helt fremst i «leder»-kategorien, foran leverandører som RSA (EMC), Symantec og Novell. I denne analysen henviser Gartner etablerte aktører som CA og IBM til kategorien «utfordrere».

Arcsight er for øvrig så stolt over sin plass i denne rapporten at de deler ut gratiseksemplarer til alle som er villig til å registrere seg hos dem.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.