HP kan tape milliarder

Ligger an til å miste store avtaler med General Motors.

Fra produksjonsanlegget til General Motors i Hamtranck utenfor Detroit. Bilprodusenten har tenkt å ta over det meste av sin egen IT. Det kan bety 600 millioner dollar i tapt årsomsetning for HP.
Fra produksjonsanlegget til General Motors i Hamtranck utenfor Detroit. Bilprodusenten har tenkt å ta over det meste av sin egen IT. Det kan bety 600 millioner dollar i tapt årsomsetning for HP. (Bilde: Bill Pugliano/Getty Images / All Over Press)

Ligger an til å miste store avtaler med General Motors.

Nyhetsbyrået Reuters melder at HP ligger an til å miste avtaler med General Motors verdt rundt 600 millioner dollar i året, tilsvarende over 3,6 milliarder kroner.

Bakgrunnen er et vedtak internt i General Motors (GM) om selv å besørge det meste av sin egen IT.

Mesteparten av GMs kundeforhold til HP stammer fra HPs kjøp av EDS i 2008 for 13,9 milliarder dollar. I tiåret fram til 1996 var for øvrig EDS et datterselskap til GM.

Avtalene med GM omfatter drift, utvikling og infrastruktur. HPs serviceavdeling omsetter for 36 milliarder dollar i året. GM er en av deres største kunder.

HP har lagt opp til å satse mer på tjenester til bedriftsmarkedet, for å motvirke forventet nedgang innen pc-er og skrivere. Tapet av GM-avtalene kan betraktes som et alvorlig tilbakeslag for denne omleggingen.

    Les også:

Til toppen