AVTALER & KONTRAKTER

HP kjøper Palm

Blar opp milliarder for det kriserammede mobilselskapet.

Hewlett-Packard kjøper opp Palm. Det melder selskapene sent onsdag kveld norsk tid.

Overtakelsen er akseptert av begge selskapenes styrer, og Hewlett-Packard betaler 1,2 milliarder dollar for å slå kloa i den kriserammede mobilprodusenten.

Det tilsvarer drøyt syv milliarder norske kroner, en premie på 23 prosent basert på dagens sluttkurs. Oppkjøpet forventes å være sluttført innen juli måned.

- Palms innovative operativsystem gir en ideell plattform for å videreutvikle HPs mobilstrategi, uttaler Todd Bradley, som leder PC-avdelingen i HP. Han har også selv en fortid som toppsjef i Palm.

Foruten Palms kritikerroste webOS fremhever Bradley selskapets store portefølje av immaterielle rettigheter og selskapets høyt kvalifiserte medarbeidere.

Amerikanske Palm har stolte tradisjoner. På nittitallet greide de som første selskap å kommersialisere ideen med håndholdte lommedatamaskiner.

Palm Pilot ble den første PDA-suksessen i markedet. En forløper til dagens smartmobiler, og senere ble de nettopp en smartmobilprodusent. Men selskapet klarte ikke å henge med i utviklingen og ble forbikjørt av konkurrentene.

I januar i fjor lanserte selskapet webOS, som skulle snu flere år med tap og sviktende markedsandeler. Slik gikk det ikke.

Palms nye produkter har ikke slått an, verken blant mobilutsalgssteder eller hos mobiloperatørene. Etter en resultatsmell tidligere i år ble det stadig mer tydelig at selskapet var i ferd med å gå tom for muligheter. Oppkjøpet kommer derfor ikke som noen overraskelse.

Det er ventet at Palm-toppsjef Jon Rubinstein blir med over til HP.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.