RESULTATERFINANS

HP kjøper selskap av Netscape-gründer

Netscape-gründeren Marc Andreessen håver inn nye milliarder på å selge til HP.

24. juli 2007 - 09:00

Marc Andreessen ble rik på å være en av gründerne bak nettleserselskapet Netscape. Etterpå har han startet flere selskap, samt finansiert andre. Nå er han mest opptatt av å lede sitt nyeste selskap Ning, samt skrive litt om oppstartsselskaper på sin relativt nye blogg.

    Les også:

I 1999 startet Marc Andreessen et nytt selskap som fikk navnet Loudcloud. De satset på å jobbe med automatisering av store datasentre, et område de regnet med ville vokse kraftig som en følge av alle dotcom-selskapene som trengte store serverparker.

Behovet var stort og Loudcloud sikret seg en investering på hele 350 millioner dollar, og selskapet ble børsnotert i mars 2001. Da hadde selskapet oppnådd en årlig omsetning på 100 millioner dollar.

Så sprakk dotcom-boblen, og markedet regelrett forsvant. Selskapet solgte sin driftsenhet til EDS og endret både navn og forretningsmodell. Selskapet ble hetende Opsware, og istedenfor å levere tjenester, utviklet de programvare for å automatisere store datasentre.

Selskapet har nå store selskaper som Microsoft, GE, Goldman Sachs og JP Morgan Chase på sin kundeliste, og selskapet omsetter nok en gang for cirka 100 millioner dollar i året.

Det er nok til at verdens største IT-selskap målt etter omsetning, blar opp i overkant av 1,6 milliarder dollar i kontanter for selskapet og deres 550 ansatte.

På samme måte som sin konkurrent IBM, satser HP stadig mer på programvare. De har tidligere kjøpt store aktører som Mercury Interactive og Peregrine Systems for å støtte opp om sin øvrige virksomhet.

- Kjøpet av Opsware skal gjøre HP i stand til å hjelpe våre kunder med å løse en av deres store utfordringer: kontrollere kompleksiteten og kostnadene relatert til drift av datasentrene, sier Thomas E. Hogan, sjef for programvare i HP, i en pressemelding.

Opsware blir en del av HPs programvaredivisjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.