OPPKJØP

HP kjøper skriver-virksomheten til Samsung

Vil erstatte vedlikeholdskrevende kopimaskiner.

Samsung leverer i dag blant annet multifunksjonsskrivere med støtte for A3-format.
Samsung leverer i dag blant annet multifunksjonsskrivere med støtte for A3-format. Bilde: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. sep. 2016 - 14:37

HP kunngjorde i dag at selskapet har inngått en endelig avtale om å kjøpe skrivervirksomheten til Samsung Electronics for 1,05 milliarder dollar, mer enn 8,6 milliarder kroner. Dette er det største oppkjøpet HP har gjort i denne produktkategorien noensinne.

Oppkjøpet skal først og fremst gi HP større vekstmuligheter innen markedet for kopieringsmaskiner, hvor det ifølge HP omsettes for 55 milliarder dollar i året. 

Bakgrunn: HP og Hewlett-Packard har skilt lag

Lover redusert vedlikeholdsbehov

Ifølge HP har det knapt skjedd noen utvikling i dette segmentet på flere tiår, til tross for at mange slike maskiner har store og kostbare vedlikeholdsbehov, delvis på grunn av mange slitedeler.

HP vil erstatte disse maskinene med laserbaserte multifunksjonsskrivere med langt færre utskiftbare deler, noe Samsung allerede har skapt grunnlaget for, spesielt i forbindelse med A3-skrivere.

Dion Weisler, president og CEO i HP, sier i en pressemelding at oppkjøpet vil gi HP nye innovasjonsmuligheter og forretningsmuligheter.

Samsung eier mer enn 6500 patenter innen skriverteknologi. Selskapets skriveravdeling har i dag 6000 ansatte, hvorav nærmere 1300 er forskere og ingeniører innen laserskriverteknologi, bildebehandling og tilbehør. 

Oppkjøpet skal ikke sette en stopper for HPs partnerskap med Canon i laserskriversegmentet, som ble etablert for mer enn tre tiår siden. 

I en pressemelding sier Fujio Mitarai, CEO og styreformann i Canon, at HPs oppkjøp av Samsungs skrivervirksomhet vil bidra til ytterligere utvikling av samarbeidet mellom HP og Canon, og dermed vekst for begge selskapene.

Det er ventet at oppkjøpet vil være fullført inn tolv måneder. 

Les også: HP kaster seg inn i markedet for 3D-printing

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.