RESULTATERFINANS

HP kjøper to mindre selskaper

Skaffer seg teknologi for sikkerhet, automatisert drift og nettskyen.

30. aug. 2010 - 11:50

HP har i august kjøpt to selskaper som skal styrke satsingen innen sikkerhet, drift og nettskyen, samtidig som de kjemper med Dell om å kjøpe lagringsspesialisten 3Par og jakter på ny toppsjef etter Mark Hurd.

Fredag kunngjorde HP at de har inngått avtale om å kjøpe Stratavia, et selskap spesialisert på drift av databaser og applikasjoner, og på å levere IT som tjenester fra nettskyen.

I sin melding legger HP vekt på automatisert håndtering av egenutviklede bedriftsapplikasjoner, gjennom alle faser fra modell til utlegging, produksjon og vedlikehold. Stratavias teknologi, kjent som «Data Palette», skal kombineres i HP-produktene «Business Service Automation» for å kunne tilby «ett sted å handle infrastruktur og styring av applikasjonsutlegging». Fordeler skal være raskere og smidigere utvikling og utlegging.

Det understrekes også at Stratavia vil styrke HPs løsninger for tjenester fra nettskyen ved å forenkle og automatisere utleggingen av databaser, mellomvare og ferdige applikasjoner. Det skal gi kunder fordeler som raskere levering av applikasjoner og tjenester.

18. august kunngjorde HP at de har kjøpt IT-sikkerhetsselskapet Fortify, etter å ha hatt et tett samarbeid med dem gjennom flere år.

I en melding fra HP Norge heter det at selskapets avdeling for programvare og løsninger – HP Software and Solutions – tar en aggressiv markedsposisjon gjennom kjøpene av Fortify og Stratavia.

– Det gleder den norske software-divisjonen at morselskapet er i ferd med å realisere selskapets skyvisjon, noe som betyr at våre totalløsninger til det norske markedet styrkes betraktelig, sier Anita Krohn Traaseth, programvare sjef i HP Norge.

Verken Fortify eller Stratavia er børsnotert, og det er ikke oppgitt hva HP betaler for dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.