BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP klargjør servere med tokjernet Itanium

HP oppgraderer Integrity med tokjernet Itanium og mer avansert virtualisering.

7. sep. 2006 - 13:49

HP har oppgradert hele sin Integrity-familie av servere, det vil si dem som er utstyrt med Itanium-prosessorer. Intel lanserte i juli tokjerne-utgaven av Itanium 2, med kodenavn Montecito, slik at oppgraderingen ikke kom helt uventet.

    Les også:

Integrity-familien omfatter alt fra toveis rackservere i 4 U høyde til 128-veis Superdome-modeller som dekker et gulvareal på nesten to kvadratmeter og er to meter høye.

Toveis- og fireveis-modellene er samtidig oppgradert med et nytt brikkesett, ZX2. Ifølge HP er det nye brikkesettet dobbelt så energieffektivt som forgjengeren, og reduserer kostnadene til strøm og kjøling med opptil 50 prosent. Det tillater datagjennomstrømming i opptil 10 GB/s (mot 4 GB/s i forgjengeren ZX1), opptil 385 GB DDRII minne i 533 MHz (mot forgjengerens 256 GB DDR i 266 MHz) og en minnebåndbredde på 17 GB/s (mot 8,5 GB/s). ZX2 er HPs første brikkesett til å støtte PCI Express og PCI-X 2.0, selv om disse egenskapene ikke er fullt ut tillempet i den første utgaven.

Den nye toveis Integrity, RX3600, er en rackserver i 4 U med åtte PCI-spor og plass til opptil 96 GB minne og 600 GB disk. Fireveis modellen er på 7 U og bærer betegnelsen RX6600 (bildet under). Den har samme antall PCI-spor, det vil si 8, men minne- og diskkapasiteten er doblet til henholdsvis 192 GB og 1,2 TB.

HP har kjørt RX6600 gjennom TPC-C-tester. I forhold til forgjengeren RX4640 med enkjernet Itanium 2-prosessor er tpmC mer enn doblet fra 161 217 til 344 928, mens kostnaden per tpmC er redusert med over 40 prosent, fra 3,94 dollar 2,24 dollar. Måltallene gir HP flere stikk mot konkurrentene, for eksempel i sammenlikning med en åtteveis IBM xSeries 460 med tokjernede Xeon-prosessorer, som når et tilsvarende mål på tpmC, men til en pris som er over dobbelt så høy.

Alle Integrity-modellene kan nå kjøres under fire operativsystemer. HPs Unix-variant HP-UX 11i regnes å fortsatt være det mest anvendte systemet. De andre er Windows, Linux og OpenVMS.

Fleksibiliteten til Integrity-familien er ytterligere økt ved utvidelser til virtualiseringsløsningen HP Virtual Server Environment. Forbedringene innebærer at man kan kjøre flere OS-instanser på samme prosessor, eller, alternativt, samle et vilkårlig antall prosessorer under samme instans. Det innebærer at maskinene kan deles opp i et vilkårlig antall virtuelle servere, hver med det mest hensiktsmessige operativsystemet til sitt bruk, og at de virtuelle serverne kan forstørres eller krympes etter behov.

Virtualiseringsløsningen er ikke fullt ut tilgjengelig ennå: Noen av de viktigste egenskapene for Windows og Linux, slik at disse systemene kan virtualiseres på linje med HP-UX 11i, kommer først seinere i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.