HP krever 41 mrd. i erstatning

Får selv et erstatningskrav i fleisen.

HP krever 41 mrd. i erstatning
HP krever over 40 milliarder kroner i erstatning fra Autonomy-gründer Mike Lynch (bildet) med påstand om svindel. Lynch svarer med motsøksmål. Bilde: HP

Hewlett-Packard går til erstatningssøksmål mot gründer og eks-toppsjef Michael Lynch i Autonomy, samt selskapets tidligere finansdirektør Sushovan Hussain.

Det går frem av en knapp uttalelse der HP gjentar beskyldninger mot de tidligere Autonomy-lederne om ren svindel og manipulasjon av regnskapene.

Bakgrunn: HP svindlet for enorme beløp

41 milliarder

Kravet er på svimlende 5,1 milliarder dollar, nesten 41 milliarder kroner, etter det famøse oppkjøpet av Autonomy for fire år siden. Søksmålet er lagt til en domstol i London.

Den tidligere Autonomy-ledelsen svarer med motsøksmål.

Lynch vil ha oppreisning for tort og svie, samt det han kaller løgnaktige uttalelser og en svertekampanje fra HPs side. Kravet vil trolig bikke 100 millioner pund, tilsvarende 1,2 milliarder kroner, heter det i en kunngjøring.

Les også: Lynch i ordkrig med HP

Banesår

Kjøpet av det det britiske programvarehuset for over 11 milliarder dollar var nær med å knekke ryggen til HP, som også sparket sin daværende toppsjef Leo Apotheker, delvis på grunn av skandalen.

Senere oppdaget HP at Autonomys reelle verdi bare var brøkdelen.

IT-giganten har bokført et tap på 8,8 milliarder dollar i nedskrivning som følge. Penger selskapet og deres aksjonærer føler seg svindlet for.

Saken er grunnlag for flere søksmål, deriblant en mot HP av investorer som føler seg lurt. Britisk økokrim stanset nylig sin etterforskning uten å ha avdekket straffbare forhold.

FBIs granskning pågår fortsatt.

Les mer: Overlater til USA å granske Autonomy