HP-kunder får BEA WebLogic på kjøpet

BEAs applikasjonsserver WebLogic buntes med HP-UX. Ordningen skal etter hvert utvides til alle HP-servere, uansett operativsystem.

En avtale mellom Hewlett-Packard og BEA Systems går ut på at applikasjonsserveren WebLogic skal buntes med operativsystemet HP-UX11i i en seks måneders forsøksperiode. Avtalen får ekstra verdi for kundene ved at pakken også omfatter HP Open View Transaction Analyzer for å overvåke web-transaksjoner. På sikt er det meningen at ordningen skal utvides til alle operativsystemer levert med HP-servere, det vil si Linux, OpenVMS, Tru64 og Windows 2000.

Avtalen gjenspeiler en pågående trend der applikasjonsservere er på vei inn i operativsystemet. Sun har tidligere bestemt seg for å gi bort en enkel versjon av sin applikasjonsserver, ved å integrere den i operativsystemet Solaris.

Brorparten av BEAs omsetning går på Solaris, og Suns avgjørelse ble betraktet som en trussel mot BEAs ledende stilling innen applikasjonsservere.

Buntingen av WebLogic og HP-UXi bygger på en femårig partnerskapsavtale som HP og BEA inngikk i mai da HP bestemte seg for å kutte ut sin egen satsing på programvareinfrastruktur.

Les også

Til toppen