HP-kutt vil koste norske stillinger

HP-kuttene vil ramme Norge, men mindre enn andre steder, tror Roar Haugland i HP Norge.

HP-kuttene vil ramme Norge, men mindre enn andre steder, tror Roar Haugland i HP Norge.

Ti prosent av HPs ansatte på global basis skal ifølge nye planer bort i løpet av de neste 18 månedene. HP har 500 ansatte i Norge, noe som betyr 50 oppsigelser, hvis kuttene i Norge blir like harde som globalt, men markedssjef Roar Haugland håper og tror kuttene vil bli mindre dramatiske her.

- Jeg vil avdramatisere hvor mye det betyr for Norge. Vi vet at halvparten av de nevnte vil bli tatt fra de globale operasjonene, som er USA i all hovedsak. Det skal også legges til at det skal gjennomføres over ett og et halvt år. Vi er dessuten et godt strømlinjeformet land, med gode resultater, noe jeg tror vil telle med i denne prosessen, sier han.

Men utover de generelle signalene er det lite han vet om Norge.

- Jeg har ingen informasjon om hvordan det vil berøre Norge. Vi får mer oversikt over den norske situasjonen om fire til seks uker, sier han.

    Les også:

Men at Norge også vil bli berørt, det regner han med. Han vil ikke si om han tror det blir mindre enn ti prosent kutt i Norge.

- Det er alltid trist når man snakker om oppsigelser. Vi hadde oppsigelser også for tre år siden, ved fusjonen med Compaq. Den gangen ble det gjort på en human måte, selv om det aldri er hyggelig for de som blir rammet. Men kommer det til oppsigelser her, er det viktig at det gjøres på en så skånsom måte som mulig, sier han.

HP har satt av 1,1 milliarder dollar til restrukturering, så noe romslighet er det nok plass til. Fordelt på 14.500 ansatte blir dette 76.000 dollar per person, men det er nok andre kostnader inne i den pakken også.

- Det positive er at HP ikke er et selskap i trøbbel. Men gode selskaper skal bruke gode tider til å forberede seg, og vi skal forberede oss på tøffere konkurranse, sier Haugland.

Til toppen