HP kutter satsing på stue-PC-er

HP har lyttet til markedets budskap og kuttet satsingen på spesielle stue PC-er.

HP kutter satsing på stue-PC-er
Bilde:

I 2004 gjorde HP et stort nummer av sin satsing på spesielt tilpassede stue-PC-er, med støtte for høyoppløselig tv, innebygget tv-opptaker, fjernkontroll, trådløst designtastatur med mer.

Etter tre år, melder selskapet at de legger avdelingen bak denne satsingen, «Digital Entertainment Center».

Ifølge kanalpublikasjonen CE Pro som røpet nyheten før HP fikk bekreftet den, har man fulgt klare signaler fra markedet: Folk flest er ikke beredt på å gjøre en PC til senteret for hjemmets underholdningssystem.

HP vil i stedet satse på sine nye tv-er kalt MediaSmart, med digitale medieadaptere for å hente innhold fra andre kilder, basert på HPs egne løsninger i stedet for teknologi fra Microsoft.

HP vil fortsette å selge PC-er med Media Center-utgaven av Windows, men disse vil være alminnelige PC-er, uten det spesielle designet og tilpasningen som var kjennetegnet på stue-PC-ene i Digital Entertainment Center-serien.

Microsoft opplyste i mai i fjor at det var solgt over 10 millioner PC-er med Media Center-utgaven av Windows, tilsvarende en million enheter i måneden. Tallet omfatter også PC-er uten tv-tuner, og det antas i markedet at de fleste av alle solgte Media Center PC-ene faktisk ikke har tv-tuner.

HPs Media Center-PC-er tilbys både med og uten tv-tuner.

;