HP kutter ut Itanium-arbeidsstasjoner

Itanium-pioner Hewlett-Packard vil straks slutte å levere arbeidsstasjoner med denne prosessoren.

Itanium-pioner Hewlett-Packard vil straks slutte å levere arbeidsstasjoner med denne prosessoren.

Hewlett-Packard gikk i sin tid sammen med Intel om å konstruere 64 biters mikroprosessoren Itanium, og har lagt opp til at den gradvis skal overta for PA-Risc-prosessoren i både arbeidsstasjoner og servere.

Selskapet sier nå at den sluttet med å produsere de Itanium 2-baserte arbeidsstasjonene zx2000 og zx6000 1. september, og at den ikke vil levere flere eksemplarer etter 31. oktober.

Itanium-brikken har ikke fått på langt nær den framgangen som Intel og HP forventet. Intel har blitt tvunget til å levere prosessorer med en hybrid 32/64 biters teknologi etter modell av AMDs Opteron. HP lanserte egne Opteron-baserte servere tidligere i år.

Fordelen med de hybride prosessorene er at de i motsetning til den rene 64 biters Itanium kjører både 32 biters og 64 biters applikasjoner, og er følgelig mer egnet i en overgangsfase. Dette er spesielt følsomt innen arbeidsstasjoner og rimelige servere.

En talsperson for HP sier til amerikanske medier at kundene ønsker arbeidsstasjoner med 32/64 biters prosessorer. Det er ikke oppgitt konkrete planer for eventuelle hybride arbeidsstasjoner fra HP.

Tidligere har også Dell sluttet å levere Itanium-baserte arbeidsstasjoner.

Intel sier i en erklæring at arbeidsstasjoner har aldri spilt noen større rolle for Itanium-satsingen.

    Les også:

Til toppen