HP lanserer «den perfekte kjøkken-PC-en»

HP lanserer «den perfekte kjøkken-PC-en»

En ny type PC fra HP tilbyr trykkskjerm, eget grensesnitt og nye applikasjoner for hele familien.

På den store forbrukermessen i Las Vegas, Consumer Electronics Show 2007 (CES), har HP lansert noe de selv betegner som «den perfekte kjøkken PC-en»: HP TouchSmart IQ770 PC.

Det dreier seg om en familiesentrert PC som styres gjennom en trykkfølsom skjerm. Den tilbyr all mulig underholdning gjennom tv og Internett, og er også utstyrt med spesiell programvare for å gjøre det lettere å organisere familielivet.

Når ungene kommer hjem fra skolen, kan det for eksempel lyse opp en «melding fra mamma», som et fingertrykk på skjermen er nok til å få fram. En spesiell kalender- og meldingsapplikasjon skal gjøre det tilstrekkelig enkelt og lystbetont til at både foreldre og barn bruker disse mulighetene i praksis.

Beskjeder og avtaler kan dikteres, skrives for hånd, eller tastes inn.

PC-en kan settes opp slik at den er tilgjengelig fjernt fra: Har du glemt når og hvor håndballkampen til tolvåringen skal være, kan du sjekke det i lunsjpausen på jobb.

HP ser for seg at PC-en blir en sentral for familiebilder og videoer, meldinger til og fra slekt og venner, og så videre. Den er en PC som er beregnet på å deles av mange, og ikke først og fremst brukes til lange arbeidsøkter. Den drives av Windows Vista Home Premium, og kan følgelig også brukes til å programmer tv-opptak, spille av video eller radio fra Internett og andre funksjoner for stue-PC-er.

Teknisk sett er maskinen typisk fet: En tokjernet AMD Turion 64-prosessor, 2 GB minne, 320 GB disk, innebygget DVD-brenner, 19 tommers trykkfølsom skjerm, Nvidia GeForce Go 7600 grafikk, integrert webkamera med mikrofon, integrert tv-tuner, trådlås tastatur og mus, lyspenn og fjernkontroll.

I fagpressen får kjøkken PC-en ros for elegant design og for alle de integrerte funksjonene. Det eneste noen ser grunn til å trekke fra, er at den [ennå?] ikke har HD-DVD, og at det ikke er innebygget peker i det trådløse tastaturet.

Prisen blir i underkant av 2000 dollar, det vil si rundt 12.000 til 13.000 kroner.

    Les også:

Til toppen