BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP lanserer hittil kjappeste fireveis Unix-server

Fire PA 8600-prosessorer kombinert med den raske internoverføringen fra åtteveis modellene i N-Class-serien, gir den hittil raskeste fireveis Unix-serveren verden har sett.

30. nov. 2000 - 03:14
HP 9000 L-class. <i>Foto:  HP</i>
HP 9000 L-class. Foto:  HP

Den nye modellen i HP 9000 L-Class-familien er døpt L3000. Med én prosessor prises den fra 40.000 dollar og oppover. Med fire prosessorer firedobles også prisen. Standardtester viser, ifølge Hewlett Packard, at L3000 er raskere enn alle andre fireveis Unix-servere til transaksjoner og web. Tallene er henholdsvis 34.200 tpmC og 3.835 SPECWeb99.

Bildet viser fem fireveis maskiner i rack - med en samlet kapasitet på 171.000 transaksjoner per minutt.

Opphavet mener maskinen egner seg til media streaming og bredbåndsløsninger.

En viktig nyhet som bidrar til å virkeliggjøre uavbrutt døgnkontinuerlig drift, er partisjonering. Maskinen lar seg dele opp i et antall virtuelle systemer, slik at du kan teste ut nye applikasjoner i noen partisjoner mens du kjører vanlig produksjon i andre. HP ser på dette som viktig salgsargument mot erkekonkurrenten Sun, som først vil få partisjonering på tilsvarende maskiner en gang i løpet av våren.

L3000 er leveringsklar. HP tilbyr ulike typer finansiering etter iCOD-prinsippet - "instant capacity on demand" - der du betaler for én prosessor, men får levert alle fire. Du betaler ikke for de andre før du aktiverer dem. Dette er blitt en vanlig salgsmodell, ut fra forestillingen om at kundene setter pris på en teknologi som ikke står i veien for deres villeste drømmer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.