HP lanserer sin første server i 1 U

Hewlett-Packard har kastet seg på bølgen med tynne Intel-servere for rack montering med standard høyde 1 U (4,4 cm), rettet mot tilbyder-markedet.

Hittil har Hewlett-Packard bare hatt 2 U-modellen "lpr", mens Compaq og IBM har solgt 1 U-servere i flere måneder. Kunngjøringen fra HP kommer samtidig med at Sun utvider sitt tilbud med hele fem 1 U-modeller, og et nytt selskap, RLX Technologies, avslørte sitt prosjekt med å utnytte de strømbesparende - og dermed varmebesparende - egenskapene til Transmeta-prosessoren Crusoe til å pakke enda mer serverkraft per volum.

Den nye HP-tjeneren lp 1000r følger det kjente mønsteret fra konkurrentene: to Pentium-prosessorer fra 866 MHz til 1 GHz, og fra 256 MB til 4 GB med minne. Det eneste iøynefallende avviket synes å være at HP pakker inn tre disker, der konkurrentene nøyer seg med to.

Samtidig varsler HP en oppgradering av lpr-modellen, døpt lp 2000r. De grunnleggende egenskapene er som på lp 1000r. Den doble høyden gir plass til seks disker og mange utvidelsesmuligheter.

Begge retter seg mot tilbydermarkedet og datasentraler, og kan anskaffes gjennom en egen finansieringsordning hvor du betaler ikke for det som fysisk er på plass, men på et du faktisk bruker av maskinens ressurser.

Til toppen