HP lanserer sine første Compaq

HP lanserer sine første Compaq-produkter: To PC-familier i Compaq Evo-serien, og en lavprisvariant av iPaq-projektøren.

HP lanserer sine første Compaq-produkter: To PC-familier i Compaq Evo-serien, og en lavprisvariant av iPaq-projektøren.

De to PC-familiene er døpt HP Compaq Evo, henholdsvis D510 og D310, og etterfølger forgjengerne D500 og D300.

Forskjellen mellom dem er i hovedsak at D500 leveres garantert med de samme kritiske komponenter fra i dag og tolv måneder fram i tid, slik at bedrifter som krever identiske PC-er kan supplere beholdningen etter hvert som behovet melder seg.

Denne garantien gjør at D510 koster noe mer enn ellers like modeller i D310-familien. De som har ballet med problemer knyttet til små variasjoner i for eksempel BIOS som gjør at to ellers identiske maskiner ikke kan lastes med identisk programvare, vil antakelig ikke ha problemer med å sette opp et raskt kost/nytteregnskap for å overbevise økonomiavdelingen.

De nye Evo-maskinene har Pentium 4-prosessor, minnebuss i 533 MHz, det nye 845-brikkesettet fra Intel med integrert USB 2.0, og Intel Extreme Graphics med 8 MB dedikert grafikkminne. De kommer i tre forskjellige fysiske utforminger, hvorav den minste har utbyggingsmuligheter tilsvarende Compaqs bærbare PC-er, det vil si MultiPort for trådløst nettverk og slikt, og MultiBay for CD og DVD med mer.

Den ny projektøren er døpt iPaq MP1200. Den veier tre kilogram, leverer 1000 ANSI lumens, oppløsning på 1024 ganger 768, og koster 18.600 kroner eks mva.

Til toppen