HP må trekke tilbake bærbare PC-er

HP fykter brannfarlige batterier, og må trekke tilbake over 15.000 bærbare PC-er.

HP fykter brannfarlige batterier, og må trekke tilbake over 15.000 bærbare PC-er.

Av frykt for brannfarlige batterier, har HP valgt å trekke tilbake 15.700 bærbare PCer, som selges under selskapets eget navn og under varemerket Compaq, skriver Reuters.

PC-ene er solgt i USA og gjelder kun privatkunder.

Markedsansvarlig for PC-er og aksessprodukter i HP Norge, Ingeborg Flønes mener at det er lite trolig at noen nordmenn besitter disse batteriene.

- Det er forsvinnende få PC-er det er snakk om målt mot hva vi selger på verdensbasis, men for å være på den sikre siden har HP valgt å ta ansvar og ta tilbake PC-ene, sier hun til digi.no.

Årlig selger HP Norge alene 70.000 bærbare PCer mot privatmarkedet.

Det er ingen bedrifts-PC-er i Europa som har disse batteriene, og HP jobber nå med å kartlegge status for PC-er mot forbrukermarkedet.

HP har mottatt 20 rapporter om batterier som er blitt overopphetet og smeltet, men Flønes kjenner ikke til at de har forårsaket noen personskader.

To rapporter fra USA kan likevel melde om en liten brannskade.

De oppladbare batteriene som nå trekkes tilbake er av typen litium-ion. Disse ble produsert i Kina tidlig i januar 2005 og benyttet i forskjellige HP- og Compaq-PC-er. HP har lagt ut denne listen, som viser hvilke modeller som er i faresonen.

Batteriene har en strekkode som begynner med L3.

4.100 tilfeller av brannfarlige batterier i PC-er er avdekket i USA. PC-ene ble solgt i USA i perioden januar 2005 til desember 2005 gjennom fysiske forhandlere og nettbutikker for en prislapp mellom 1000 og 3000 dollar. Batteripakkene ble solgt separat for mellom 100 til 300 dollar.

Til toppen