BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP med avsløringer om IA-64-system

Hewlett-Packard avslørte mandag noen detaljer fra det selskapet hevder vil bli verdens første brikkesett og buss for IA-64, også kjent som Intel Merced. Blant annet vil brikkesettet ha svært god multiprosesseringskapasitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 1998 - 12:57

Ifølge ZDNet UK vil HP i løpet av neste år begynne å levere Intel- og PA-RISC-baserte systemer med et hovedkort som også kan brukes i Merced-baserte systemer når denne prosessoren kommer i år 2000.

På hovedkortet vil det sitte et brikkesett som støtter mye av den kommende teknologien på PC-markedet. Det vil komme flere utgaver av brikkesettet, men alle vil blant annet støtte de raskeste PCI-bussene som er tilgjengelige, inkludert PCI-X.

En versjon av brikkesettet vil støtte SMP-systemer (symetric multiprocessing) som skalerer opptil flere hundre prosessorer.

I tillegg vil brikkesettet støtte et adresserom på 44 bits. Dette betyr at minnekrevende applikasjoner som datavarehus og databaser vil kunne få tilgang til et minne som er inntil 256 ganger så stort som det som er mulig med en Pentium II Xeon-løsning. Xeon-systemene støtter 36-bits adresserom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.