HP med etterlengtet omsetningsvekst

Det er virkelig lenge siden sist.

HP med etterlengtet omsetningsvekst
HP-sejf Meg Whitman har fått større grunn til å smile etter fremleggelsen av nye kvartalstall. Bilde: Imaginechina/Corbis/All Over Press

HP leverte i går et kvartalsresultat som var bedre enn ventet. Ifølge CNBC har selskapet for første gang på tre år økt omsetningen, sammenlignet med samme kvartal året før. Ifølge TechCruch var dette likevel ikke nok til å glede aksjemarkedet. Kursen falt med nærmere 1 prosent etter børsens stengetid i går.

I forrige kvartal, som er det tredje i HPs regnskapsår og som endte den 31. juli, omsatte selskapet for 27,585 milliarder dollar. Det er opp 1 prosent fra samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet endte på 4,9 milliarder dollar, noe selskapet opplyser at er en forbedring på 2,2 milliarder dollar sammenlignet med det forrige kvartalet. Det ga et nettoresultat før skatt på 1,313 milliarder dollar.

HP er fortsatt i en prosess med å trimme kostnadene og å rette blikket mer mot virksomheter med høyere margin. Men mye av omsetningsveksten i forrige kvartal skyldes at utviklingen i pc-markedet har snudd. HPs pc-virksomhet skal ha omsatt for 25,355 milliarder dollar, 12 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Selskapet skal ha økt pc-leveransene med 13 prosent, målt i antall enheter.

Også HPs Enterprise Group har økt omsetningen det siste året, men bare 20,506 milliarder dollar til 20,544 milliarder dollar.

Omsetningen i de øvrige virksomhetene, inkludert skrivere, programvare, finanstjenester og enterprise-jenester, har blitt redusert.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med fremskrittene vi har gjort, sier HPs styreleder og toppsjef, Meg Whitman, i en pressemelding. Hun legger til at hennes tiltro til snuoperasjonen i selskapet har blitt styrket. Hun begrunner dette med hvordan virksomheten i selskapet gjør det, innovasjonstakten og tilbakemeldinger fra kunder og partnere.

HPs kvartalsrapporter er tilgjengelige her.

    Les også:

Les mer om: