HP melder om ekstremt projektor-salg

Takket vært et sterkt prisfall fyker projektorsalget nå i været, blant annet til privatmarkedet. HP melder om ekstrem-vekst.

Takket vært et sterkt prisfall fyker projektorsalget nå i været, blant annet til privatmarkedet. HP melder om ekstrem-vekst.

Projektormarkedet i Norge vokste med 60 prosent i førstekvartal 2004 mot førstekvartal 2003. HP har en vekst på hele 250 prosent i samme periode og inntar dermed markedslederposisjonen, melder selskapet i en pressemelding.

HP lanserte sin første projektor i det norske markedet i april 2002 og har siden den gang gjort det svært godt. For førstekvartal 2004 har HP i følge analyseselskapet DMR en markedsandel på 11,5 prosent og er dermed markedsleder med en oppgang på hele 6,5 prosentpoeng fra året før.

- At vi skulle bli markedsleder så raskt, overstiger alle forventinger. Veksten kommer spesielt i hjemme- og skolemarkedet, men også i forretningsmarkedet har vi tatt markedsandeler, sier markedssjef på projektorer i HP Norden, Ivar Follestad.

Snart kommer HP med ny projektorteknologi som selskapet forventer vil gi dette markedet et nytt skritt fremover. Den nye teknologien kalles "wobilizing" eller Wobulation. Kort fortalt innebærer dette at HP mangedobler antall piksler ved å flytte rundt på DLP chippen så fort at øyet ikke oppfatter at man lager fire bilder i stedet for ett. På den måten økes detaljene i bildene, og brukeren får en langt tettere grafikk, som oppleves som langt skarpere og bedre billedgjengivelse.

- Wobulation-teknologien vil flytte projektorer et langt skritt fremover i kvalitet, uten at det påvirker prisene. Jeg tror dette vil gi markedet fortsatt sterk vekst, sier Ivar Follestad.

Til toppen