HP Norge bedre enn HP Inc

HP mister omsetning, men har likevel løftet resultatet i siste kvartal. Her i Norge er situasjonen lysere, forteller HP-sjef Frode Haugli.

For kvartalet fram til 31. januar falt omsetningen til Hewlett-Packard med 8,7 prosent i forhold til samme kvartal i forrige regnskapsår - fra 18,4 milliarder dollar til 17,9 milliarder dollar. Fjorårets resultattall inneholder omsetningen til både HP og Compaq, som nå er fusjonert.

Trøsten er at resultatet løfter seg til 721 millioner dollar.

Men her i Norge går det meste på skinner, i hvert fall hvis man sammenligner med resten av markedet.

- Vi har gjort det bedre enn HP totalt, både når det gjelder omsetning og resultat, forteller HP Norge-sjef Frode Haugli til digi.no. Dette er hyggelig, særlig utviklingen i det norske markedet tatt i betraktning.

Selskaper som IBM Norge mener det totale norske IT-markedet falt med rundt 17 prosent i fjor.

- Vi kan dessuten glede oss over en høyere markedsandel i Norge enn i andre land. I Europa har HP en markedsandel på Intel-baserte servere på 40 prosent, mens den her i Norge er nesten 50 prosent, forteller Haugli.

HP oppgir som mange andre internasjonale selskaper ikke kvartalstall for de enkelte land, men tall fra konkurrentene og HPs finansår som ble avsluttet 1. november gir en rangering i størrelse.

I finansåret som sluttet 1. november 2002 hadde HP/Compaq omsatt for 3,7 milliarder kroner. Dette gjør selskapet til det største IT-selskapet i Norge. Erkerivalen IBM omsatte for cirka tre milliarder kroner i 2002.

Les også: HP tjente på PC-er, men tapte på servere.

Til toppen