HP Norge diskuterer lederkutt

Mens IBM akselererer, må HP-sjef Carly Fiorina melde om stadig lavere fart. Nå diskuterer Norges-ledelsen kutt i staben.

For tredje gang siden sent i fjor sendte Hewlett-Packard i går ut et resultatvarsel. Utsiktene for deres andre kvartal som ender 30. april blir stadig mørkere.

Nå sier HP-sjef Carly Fiorina at resultatet i dette kvartalet vil bli 2-4 prosent lavere enn samme kvartal i fjor. Så sent som i februar sa Fiorina at hun regnet med en vekst på 3-5 prosent for andre kvartal og 15-17 prosent vekst for året.
Resultatet blir på 13-17 cent per aksje, mens amerikanske analytikere inntil i går hadde ventet mer enn det dobbelte, skriver Wall Street Journal. HP vil derfor skuffe analytikerene for tredje kvartal på rad.


Det var ekstra bittert for HP at IBM, deres viktigste konkurrent, bare timer etter HPs resultatvarsel la fram solide veksttall. Les saken: IBM lykkes med alt unntatt PC-er
Det eneste problemet IBM har er PC-salget, men selskapet har trukket seg ut av privat-markedet, der HP har satset sterkt. Men selskapets store markedsandeler vil nå trolig raseres, for i går sa Fiorina igår at HP ikke har tenkt å bli med på priskrigen som sprer seg i det amerikanske markedet. Hun varslet derimot priskutt og krig på skrivere som står for 40 prosent av salget til HP.

For å rydde opp i de svake tallene, griper Fiorina nå dypt inn i HPs organisasjon som er blitt svært topptung. Nå skal 3.000 mellomleder-stillinger fjernes. Ikke alle vil måtte gå, endel vil få tilbud om nye jobber internt. Men kuttene er ikke begrenset til USA, forteller HPs norske markedssjef Frid Fastbø.

- Hele ledelsen er nå samlet - vi diskuterer både om vi må kutte i staben og hvordan dette eventuelt skal skje, forteller hun til digitoday.no.

Til toppen