HP Norge får tre nye direktører

Teamet til den nye norgessjefen er snart komplett.

HP Norge får tre nye direktører
Hans-Henrik Merckoll henter inn tre nye direktører til sitt lederteam i HP Norge. Bilde: Marius Jørgenrud

Hewlett-Packard i Norge varsler at de har ansatt tre nye direktører, som trer inn i ledergruppen til den ferske norgessjefen Hans-Henrik Merckoll.

Dermed er den operative ledergruppen hans nesten komplett. Det eneste som mangler er en ny HR-direktør.

Les også: Hun fikk HPs hjerte til å tikke

Tre av ti

Geir Rostadmo-Strømme (43) blir salgsdirektør for storkundesegmentet, det vil si stillingen som ble ledig da Merckoll rykket til topps. 43-åringen bringer med seg en lengre karriere fra Telenor, der han har vært sentral i planlegging og gjennomføring av en rekke omstillinger. Rostadmo-Strømme har blant annet vært leder for Telenors kriseledelse siden 2013 og salgsdirektør for telekjempens bedriftsmarket.

Ny direktør for HPs servere heter Per Martin Botten, en 35 år ung telematikk-ingeniør av utdannelse med bakgrunn fra Forsvaret. De siste seks årene har han hatt ansvaret for datasenterløsningene i Datametrix. Per Martins bakgrunn inkluderer foruten salgserfaring en rekke ulike stillinger også innen teknikk og ledelse relatert til nettverk, sikkerhet og løsninger for datasentre.

Tre nye HP Norge-direktører: (fra v.) Geir Rostadmo-Strømme, Per Martin Botten og Jørn Nygaard. Bilde: HP
 

Den tredje nyansatte direktøren, også det en mann, er Jørn Nygaard (51). Han skal lede Indirect med ansvar for HPs kundesegment Channel og Territory. Nygaards bakgrunn fra IT-bransjen strekker seg mer enn 25 år tilbake. Det inkluderer en rekke stillinger innen salg og salgsledelse hos aktører som Compaq, Dell og Cisco, foruten HP som han også har jobbet for tidligere.

Flere bytter jobb: Evry snappet opp Tietos ekssjef

25 prosent kvinner

- Dette er tre profiler fra telekom- og IT-bransjen. Geir har ledet hele Telenor Bedrifts salgsenhet og gått gradene i Telenor. Jørn har sittet i ledergruppen både i Dell og Cisco i mange år og har vært i HP tidligere, og Per Martin kommer fra en veldig spennende stilling i Datametrix, blant annet som leder for datasentersatsingen deres, sier en fornøyd Merckoll.

Flere nye kvinner blir det ikke i denne omgang. Det bekymrer ikke norgessjefen, som forteller at HP Norge har 25 prosent kvinneandel både i ledersjiktet så vel som i resten av virksomheten. Det er faktisk ikke så gærent sammenlignet med resten av den mannsdominerte bransjen, som IT-næringen tross alt er.

- Jeg har kvinner både på strategi og vår største enhet, technology services med henholdsvis Bente Rønning og Tove Malvik. Så sånn sett skal vi nok klare å få en fin balanse, sier Merckoll om sin ledergruppe bestående av ti direktører.

Les også: Han blir ny konsernsjef i Telenor

Skilles i november

HP Norge skal i likhet med det amerikanske HP-konsernet splittes i to deler mot slutten av året. Det skjer den 1. november. Selskapet har allerede røpet en ny grønn logo til den ene delen, som blir HP Enterprise, som i Norge skal ledes av Merckoll.

Den andre delen blir forbrukerrettede HP Inc med pc-er og printere, som i Norge får dagens leder av pc-divisjonen Verner Hølleland som øverste leder.

Fikk du med deg HPs nye profil? Slik blir den grønne logoen

Mer om de strukturelle endringene i IT-pioneren Hewlett-Packard kan leses i vårt første intervju med den ferske norgessjefen.

Kjenner du noen som har byttet jobb i IT-bransjen? Tips redaksjonen.