HP Norge større enn IBM

HP Norge-sjef Frode Haugli økte omsetningen med over 17 prosent i fjor, og rykker dermed fra IBM.

HP Norge-sjef Frode Haugli økte omsetningen med over 17 prosent i fjor, og rykker dermed fra IBM.

Hewlett-Packard Norge fikk en omsetning på over en milliard kroner i fjerde kvartal 2003. Totalt omsatte selskapet for cirka 3,5 milliarder kroner, noe som var en vekst på over 17 prosent.

- Vi hadde en større vekst i omsetningen enn HP Europa, som økte omsetningen med 17 prosent i 2003, sier markedssjef Roar Haugland i HP Norge til digi.no.

Han vil ikke oppgi nøyaktige tall for omsetning og resultat, siden HP har en politikk på å ikke oppgi tall for hvert enkelt land.

HP Norge ligger an til en omsetning på fire milliarder kroner i 2004, ifølge opplysninger HP Norge-sjef Frode Haugli har gitt til Finansavisen. Det vitner om en kraftig vekst. I 2002 rapportererte Compaq og HP separate tall på mellom 1,3 og 1,4 milliarder (til sammen 2,7 milliarder kroner) hver før de ble fusjonert.

Selskapet rykker dermed fra IBM Norge, som omsatte for drøye tre milliarder kroner i fjor. IBM regner med en omsetning på 3,2 milliarder kroner for 2004.

- Første kvartal ble bedre enn jeg hadde håpet og trodd. Konsernet har sagt at vi skal vokse fem til ti prosent i år. Vi har forutsetninger for å vokse mer enn det, sier administrerende direktør Frode Haugli til Finansavisen.

HP Norge har 50 prosent markedsandel på Intenservere og 40 prosent på Unixservere. På laserprintere er makredsandelen på hele 53 prosent. PÅ PC-området har HP NOrge en markedsandel på 33 eller 36 prosent avhengig av hvordan man måler det.

Til toppen