HP Norge vokser selv om prisene faller

Nyinnsatte sjef for HP Norge, Eivind Roald, er fornøyd med å opprettholde resultatet fordi prisene stuper.

Nyinnsatte sjef for HP Norge, Eivind Roald, er fornøyd med å opprettholde resultatet fordi prisene stuper.

Sent i går la HP frem kvartalstall og avsluttet sitt finansår. Tallene var overraskende sterk og viser at Mark Hurd har fått skikk på regnskapene igjen.

    Les også:

Også nyinnsatt sjef for HP Norge, Eivind Roald, er strålende fornøyd.

- Vi er har fantastisk dag her på Bryn. For finansåret vi avsluttet 1. november, rundet HP Norge for første gang fire milliarder i omsetning. Det nøyaktige tallet ble 4,040 milliarder, forteller Roald.

Det er en vekst på fem prosent fra finansåret 2004. Roald vil ikke si noe om overskuddet, men røper at det ble det samme som i 2004. Det er Roald strålende fornøyd med, forteller han.

- Vi har vokst og opprettholder resultatet i et år der maskinvare-prisene har stupt. Det er godt gjort, påpeker HP-sjefen.

Han påpeker som et eksempel at HP solgte 37 prosent flere maskiner i tredje kvartal i år, men i kroner og øre blir veksten altså bare noe få prosent.

- På mange lagringsprodukter har prisene falt med hele 40 prosent gjennom året, forteller han.

Roald forteller om fremgang på de fleste felter.

- Vi leverer en solid vekst på både PC-siden og server-produkter. Vi har også en sterk på konsulentsiden - særlig på hjelp til infrastruktur-konsolidering (effektivisering av interne IT-systemer).

Til toppen