RESULTATERFINANS

HP og Alcatel inngår samarbeid

Smelter sammen IT og telekom og skal tilby «alt på et sted».

22. juni 2009 - 11:19

Alcatel-Lucent og Hewlett-Packard har besluttet å inngå et strategisk partnerskap for å utnytte hverandres styrker.

De neste ti årene skal de samarbeide om å utvikle og tilby IT- og kommunikasjonsløsninger for tjenesteleverandører og bedriftsmarkedet.

Blant annet skal Alcatels produktspekter innen IP-telefoni, sikkerhet, integrerte kommunikasjonsløsninger (unified communication) og call centra integreres med HPs IT-løsninger, opplyser selskapet i en pressemelding.

Avtalen innebærer dessuten at HP skal overta vel 1000 ansatte og mesteparten av driftsansvaret for IT-systemene til Alctatel-Lucent. Det skriver Wall Street Journal.

Hensikten med avtalen er ifølge selskapene å tilby «alt på et sted» i en såkalt «one-stop shop».

De fleste analytikere ser ut til å mene at avtalen er et lurt mottrekk i den stadig økende konkurransen fra nettverksgiganten Cisco.

HP-sjef Mark Hurd sier i en uttalelse at kundene kan forvente nye forretningsmuligheter og bedre effektivitet som følge av samarbeidet.

Ingen av selskapene har fortalt om avtalens økonomiske rammer, men opplyser at de tror samarbeidet blir meget fruktbart.

- Alliansen kan utgjøre milliarder av euro i ekstra inntekter gjennom avtaleperioden de neste ti årene, heter det i en uttalelse fra HP.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.