BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP og Canon sammen om skrivertjenester

De tilbyr felles løsninger for bedrifter som vil temme utskrift og dokumentflyt.

15. sep. 2009 - 15:01

Blant tjenestene som HP tilbyr i Norge, er «Managed Print Services». Britt Aas Fidjestøl, som leder skriveravdelingen i HP Norge, forteller at utskriftstjenestene er utvidet til også å omfatte utstyr fra Canon, i tillegg til HPs egne skrivere og flerfunksjonsmaskiner.

Hensikten med utskriftstjenestene, er å hjelpe større bedrifter til å utnytte skrivere og flerfunksjonsmaskiner mer effektivt. Det dreier seg ikke bare å utnytte selve maskineriet bedre, men å bygge utskrifter inn i strukturert arbeidsflyt. Ifølge Aas Fidjestøl skal det gjøre større bedrifter mer tilbøyelige til å velge HP som tjenesteleverandør «på print».

– Målet er å redusere risiko og kostnader i form av standardisering, enklere administrasjon samt automatisering av dokumentflyten, sier hun

Norge er blant landene der HP nå tilbyr en garanti knyttet til disse tjenestene.

Garantien «Printing Payback Guarantee» forutsetter at man lar HPs konsulenter gå gjennom hele bedriftens miljø for bildehåndtering og utskrifter. Gjennomgangen skal munne ut i en serie med utskriftsregler basert på utstyr, tjenester og løsninger fra HP og Canon. Besparelsen ved å innføre reglene skal tallfestes. Etter ett år skal HP foreta en tilsvarende gjennomgang. Dersom den viser at man ikke har spart det man hadde regnet med, skal HP utbetale differansen.

HP har hittil tilbudt denne typen garanti i Nord Amerika, og utvider den nå til flere land i Europa.

HP mener det er av strategisk betydning for store bedrifter at de har grep om rollen utskrifter og bildebehandling spiller i IT-systemene og i den gradvise overgangen fra papirbasert saksbehandling til digital saksbehandling.

Avtalen med Canon innebærer at de vil markedsføre HPs utskriftstjenester og garantiordning samtidig med sitt eget utstyr. Avtalen utvider et partnerskap som HP og Canon har hatt i 25 år.

For å understreke betydningen av den utvidede satsingen på tjenester i samarbeid med Canon, har HP opprettet en ny enhet i sin skriveravdeling (Imaging and Printing Group), døpt «Managed Enterprise Solutions».

Ifølge Aas Fidjestøl har man den siste tiden sett en økende etterspørsel etter print som tjeneste i det norske markedet, spesielt fra små og mellomstore bedrifter. Derfor tas det spesielle grep på partnersiden.

– HP har derfor lansert nye tjenestekonsepter, som våre partnere kan benytte for å tilby print som en tjeneste til både eksisterende og nye kunder. Målet er også her å sikre at kunden oppnår kostnadskontroll, samt mindre risiko og kostnader over tid, ved at de standardiserer på HPs produkter og løsninger, sier hun.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.