HP og Dell vil selge mobiltelefoner

Stemmer ryktene, vil Microsoft øke farten inn i mobilmarkedet, noe som betyr problemer for særlig Nokia.

Ifølge en rekke kilder den taiwanske avisen DigiTtimes har snakket med, har både HP og Dell bedt om anbud fra en rekke taiwanske elektronikkprodusenter på såkalte smarttelefoner.

Smartphones er utrykket bransjen bruker om telefoner som kombinerer mobiltelefoner med mye av det dagens lommemaskiner tilbyr. Et eksempel på en slik telefon er HTCs "Spaceneedle" (bildet over) som selges under en rekke forskjellige navn av forskjellige mobiloperatører i Europa.

For de taiwanske produsentene utvikler og produserer mange typer utstyr, men gjør dette på kontrakt for andre aktører som setter navnet sitt på produktet. Dell og HP har i utgangspunktet liten kunnskap om lomme-produkter, men får dem utviklet av andre produsenter. Det skal være HTC som lager Ipaq lommemaskinene for HP.

Dell og HP har sterke salgskanaler og vil - dersom de til slutt sier ja - kunne gi Microsoft sterkere trykk i mobilmarkedet. Microsoft har fått et innpass, men så langt er salget såpass lavt at Nokia ikke merker noe.

Foreløpig skal HP bare ha bedt om tilbud og Dells forespørsler er mer følere. Dette er naturlig, Dell har akkurat gått inn i markedet for lommemaskiner, mens HP - gjennom Compaqs modeller - lenge har solgt lommemaskiner. En telefon med lommemaskin vil derfor være en naturlig utvidelse av selskapets produktrekke.

Ifølge DigiTimes skal både High Tech Computer (HTC), Compal Electronics, Mitac International, Asustek Computer, Inventec Appliances og Quanta Computer ha blitt spurt om tilbud fra HP.

Alle selskapene har enten Windows-baserte smarttelefoner i salg allerede eller modeller under utvikling.

Til toppen