JUSS OG SAMFUNN

HP og Dell vil stoppe Word-kjennelse

Støtter Microsoft i patenttvist.

31. aug. 2009 - 12:07

Microsoft tapte i begynnelsen av august en kinkig sak i en amerikansk domstol. Det lille IT-selskapet i4i trakk programvaregiganten for en føderal rett i Texas, for brudd på deres patenterte metode for håndtering av XML-dokumenter.

Ifølge kjennelsen må Microsoft innen den 10. oktober endre funksjonalitet som bryter med patentet, eller slutte å selge sitt populære tekstbehandlingsprogram og hele Office-pakken i USA.

Microsoft, som anket avgjørelsen i forrige uke, får nå støtte av Dell og HP, verdens to største PC-leverandører, ifølge amerikansk teknologipresse.

PC-gigantene advarer nå om at rettsavgjørelsen vil skape store problemer for hele PC-økosystemet, hvis den ikke omstøtes.

- Hvis Microsoft tvinges til å gi ut en revidert versjon av Word, blir Dell nødt til å endre på alle installasjons-CD-er som medfølger selskapets PC-er. Det blir både tidskrevende og dyrt, sier en advokat som representerer Dell, ifølge IDG.se.

Microsoft har tidligere oppgitt at det kan ta opptil fem måneder å utføre endringene som kreves for å tilby en versjon av Word som omgår i4i sin patenterte metode.

Programvaregiganten får anledning til å legge frem sin klage for retten den 23. september.

Dersom denne anken ikke tas til følge, har Dell bedt retten om en 120 dagers utsettelse av salgsstansen, slik at de ulike aktørene som levererer programvaren får nødvendig tid til å områ seg.

(Kilder: ZDnet, CW)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.