HP omsatte for over 100 milliarder dollar

Mark Hurd og HP fortsetter fremgangen. Best gikk det i programvare-divisjonen.

HP omsatte for over 100 milliarder dollar

Mark Hurd og HP fortsetter fremgangen. Best gikk det i programvare-divisjonen.

HP er verdens største IT-selskap målt etter omsetning. Nå har selskapet lagt frem tallene for det som er deres regnskapsmessige fjerde kvartal i 2007.

Selskapet har hatt godt fart siden Marku Hurd tok over ledelsen, og selskapet fortsetter fremgangen.

Omsetningen steg med 15 prosent fra samme kvartal i fjor, og endte på 28,3 milliarder dollar. Totalt for hele regnskapsåret endte omsetningen på 104,3 milliarder, en fremgang på 14 prosent fra året før.

Kvartalsoverskuddet endte på 2,2 milliarder dollar, en fremgang på 28 prosent fra 1,7 milliarder dollar i fjerde kvartal for et år siden.

- Sterke resultater på tvers av alle våre forrretningsområder ble toppet med en kraftig fremgang i satsningen på programvare, sier Mark Hurd, administrerende direktør og styreformann i HP, i en pressemelding.

Programvare er en av selskapets store satsningsområder for fremtiden, en strategi som forøvrig IBM påbegynte litt tidligere.

Omsetningen fra programvaresatsningen doblet seg, og bidro nå med 698 millioner dollar. Mye av det skyldes kjøpet av Mercury Interactive.

Personal Systems Group, divisjonen som er ansvarlig for PC-salget bidro med 10,1 milliarder dollar i omsetning. Det var en fremgang på hele 30 prosent. Salget av bærbare PC-er bidro mest. Det økte med hele 49 prosent.

Printerdivisjonen kunne ikke vise til like kraftig vekst. Den bidro med 7,6 milliarder dollar i omsetning, en vekst på bare 4 prosent.

Servere og lagring utgjorde en omsetning på 5,2 milliarder dollar, en fremgang på 10 prosent. Tjenestesalget bidro med nesten like mye. Det utgjorde 4,4 milliarder, en fremgang på 7 prosent.

Til toppen