HP-oppsigelsene ga firedoblet fortjeneste

HP-oppsigelsene ga firedoblet fortjeneste

Mens Dell sliter, demonsterer ny HP-tall hvordan den andre PC og server-giganten er tilbake.

HP er verdens største IT-selskap etter at IBM solgte sin PC-divisjon til kinesiske Lenovo. Nå har selskapet lagt frem tallene for sitt fjerde kvartal. De viser et kraftig forbedret resultat og en omsetningsvekst på linje med tidligere kvartal.

HP-sjef Mark Hurd kan også smile, for hans erkerival Dell sliter i motbakke og har utsatt fremleggelsen av sine kvartalstall fordi selskapet etterforsket av det amerikanske kredittilsynet.

Omsetningen økte med 7,2 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor og endte dermed opp på 24,6 milliarder dollar.

Samtidig ble overskuddet tilnærmet firedoblet. Det gikk fra 416 millioner dollar i fjor til 1,7 milliarder dollar i årets fjerde kvartal.

Mye av overskuddet skal komme som et resultat av HPs restruktureringsprogram som selskapets toppsjef, Mark Hurd, initierte når han tiltrådte.

Den inkluderte blant annet en bemanningsreduksjon hvor 15.300 ansatte måtte gå. Det betyr at omtrent hver tiende ansatte måtte forlate selskapet.

I tillegg tok selskapet en engangskostnad relatert til restruktureringen på 1,1 milliarder dollar. Tar man det tallet bort fra sammenligningen mellom kvartalene, så er ikke resultatfremgangen like markant.

Nå sier Hurd at restruktureringen i all hovedsak er fullført. Dermed skifter IT-selskapet fokus fra kostnadskutt til å øke salget.

Tidligere var det HP som slet mens konkurrenten Dell fosset frem. Nå kan det se ut som at trenden er snudd. Dell skulle egentlig ha presentert sine kvartalstall i går, men har måttet utsette det på grunn av en etterforskning utført av det amerikanske kredittilsynet.

    Les også:

Til toppen