HP

HP øser ut milliarder for å løfte aksjekursen

De store IT-selskapene sitter på voldsomme skattekister. Nå vil HP-sjef Mark Hurd løfte aksjekursen.

19. mars 2007 - 10:15

IT-bransjen klager over prispress og prisfall, men mange av de store aktørene sitter på store skattkister, kanskje opptjent under dotcom-årene. Kjekt å ha til en regnværsdag eller hvis vi skal gjøre et oppkjøp, har selskapene sagt. Død kapital, del det ut som aksjeutbytte, har mange aksjonærer sagt.

HP, nå verdens største IT-selskap, er en av dem som tjener godt med penger og Mark Hurd har en annen løsning. Kjøp tilbake aksjer selskapet har utstedt og gjør HP mer verdifullt for aksjonærene som er igjen. Mye av målet med slike tilbakekjøp er å løfte aksjekursen, og utbytte blir større for aksjonærene som er igjen.

Tilbakekjøp er ikke helt uvanlig, men det er summene Hurd og HP-styret skal bruke som gjør kjøpet uvanlig. For HP offentliggjorde på fredag at selskapet skal bruke 8 milliarder dollar - 48,9 milliarder kroner.

Det har HP råd til - selskapet sitter på 10 milliarder dollar og vil tjene rundt 10 milliarder i år, opplyser selskapet.

Det hyggelige for HP og Hurd er at HP egentlig ikke trenger å løfte aksjekursen har under Hurds ledelse fått en svært hyggelig kursutvikling. Grafen under viser aksjekursene til HP, Dell og IBM siden 1. august 2005.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.