AVTALER & KONTRAKTER

HP peker ut Norge til helsesatsingen

HP-sjef Eivind Roald er godt fornøyd med at HP har pekt ut Norge til helsesatsingen.

7. mai 2007 - 08:17

Det foregår en stor utvikling innen helsesektoren. Myndigheter og eiere av helseinstitusjoner stiller høye krav om høyere pasienttilfredshet, mer kostnadseffektiv drift og bedre utnyttelse av helsemidlene. Samtidig gjør innovasjon og ny teknologi det mulig med stadig nye prognose-, diagnose- og behandlingsformer.

Det norske helsevesenet ligger langt fremme i denne utviklingen, blant annet gjennom sine leveranser til de største sykehusprosjektene i Europa de siste årene; St.Olavs hospital i Trondheim og Nye Ahus i Lørenskog.

Verdens støsrte IT-leverandør, Hewlett-Packard (HP) har derfor besluttet å legge sitt nye europeiske Health Center of Excellence til Norge. Flere millioner skal brukes til å etablere et eget kompetansesenter som skal arbeide med IT i helsesektoren.

- Dette er en stor anerkjennelse for det som skjer innen teknologi i norsk helsevesen og for det arbeidet vi gjør i HP. Vi har jobbet aktivt for å sikre at HPs Center of Excellence innen helse skulle legges til Norge, og er meget godt fornøyd med at vår strategi har lykkes, sier administrerende direktør Eivind Roald i HP Norge.

Han mener det må sees som en honnør til det som skjer i Norge når det gjelder helse-IT.

Helse er et strategisk vekstområde for verdens største IT-leverandør, og HP-team fra andre land i Europa kontakter nå HP Norge for å hente inspirasjon og erfaringer.

Hensikten med senteret er å se nærmere på optimal utnyttelse av IT-kompetanse og IT-ressurser innen helsesektoren i Europa. Sammen med aktuelle samarbeidspartnerne skal HP bygge opp et senter hvor det fysisk skal visualiseres IT-produkter og IT-løsninger. Dette blir senteret som Europas helseaktører skal besøke for å forstå og se på mulighetene av IT-teknologi innen helse. Senteret vil jobbe tett med sykehusekspertise og myndigheter samt koordinere og sikre effektiv utnyttelse av kjerneteam og nøkkelressurser innen helse fra de forskjellige HP-teamene i Europa.

- Vi skal sikre utnyttelse av best practices og utvikling av state-of-the-art IT-kompetanse for å bringe IT i helsesektoren til neste nivå. Senteret vil derfor bli både et kompetansesenter og et besøkssenter. Vi vil nå gå i dialog med mulige partnere og finne et egnet sted for senteret, samt begynne å snakke med potensielle ledere for satsingen, sier Eivind Roald i HP Norge. For å gjøre senteret mest mulig tilgjengelig for de europeiske HP-landene skal senteret legges sentralt i Østlandsområdet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.