HP presser PwC for å få ned prisen

Hewlett-Packard vil ikke kjøpe konsulentdelen til PricewaterhouseCoopers såfremt ikke kjøpesummen reduseres, sier sjefen i Hewlett-Packard. Mye har skjedd siden samtalene ble bekreftet i september og Hewlett-Packard ønsker å gå gjennom avtalen nøye for å få ned prisen.

I en tale i New York bekreftet sjefen i Hewlett-Packard (HP), Carly Fiorina, at de undersøker nøye alle aspekter ved avtalen med PricewaterhouseCoopers (PwC), ifølge Financial Times (FT).

Det var i september at selskapene begynte å prate sammen om en avtale, med en prisantydning på omtrent 18 milliarder kroner. Siden den gang har har både HPs og flere andre IT-aksjer sunket kraftig i kurs. Aksjekursen til HP har falt nesten 23 prosent siden det ble kjent at partene snakket sammen.

- Det er sant at da vi bekreftet samtalene, var prisantydningen omtrent 18 milliarder dollar, men slik markedssituasjonen er nå ønsker vi å revurdere alle aspekter ved avtalen, sa Fiorina i talen.

HP har gjort det klart at de ønsker flere konsulenter som et ledd i hele bransjens ønske om økt fortjeneste. Når selskapene ikke høster gode nok marginer på salg av stormaskiner, kan det være greit å ha konsulenter som kan sy sammen store systemer for kunden. HP har 6.000 konsulenter, mens PwC har 30.000, noe som vil gjøre HP til et av de største konsulentselskapene i verden om kjøpet går i orden.

Men Fiorina må ta hensyn til kravstore aksjonærer:

- Vi går ikke inn for avtalen såfremt vi ikke er sikre på at kjøpet kan gi oss god avkastning på kapitalen, sier hun.

Ifølge kilder til FT er det snakk om at halvparten av oppgjøret skal skje i kontanter og resten i aksjer i HP.

Les mer om: