HP-resultater løftes av godt PC-salg

HP-sjef Mark Hurd selger PC-er som aldri før, og tjener fortsatt godt på printersalget.

HP-sjef Mark Hurd selger PC-er som aldri før, og tjener fortsatt godt på printersalget.

HP er verdens største IT-selskap målt etter omsetning. Nå har selskapet lagt frem tallene for det som er deres regnskapsmessige førstekvartal i regnskapsåret 2008. Dette kvartalet ble avsluttet 31. januar.

Omsetningen steg med 13 prosent og endte på 28,5 milliarder dollar, mens overskuddet steg med 38 prosent. Overskuddet endte på 2,1 milliarder dollar.

Enda viktigere enn selve resultatfremgangen, var at HP løftet sine egne prognoser for inneværende år på tross av børsuroen. Det fikk aksjekursen til å stige med seks prosent i etterhandelen etter at tallene ble kjent.

- Selv om jeg vet at det eksisterer makroøkonomiske usikkerhetsmomenter, er det viktig å ha med seg at vi selv kontrollerer faktorene som avgjør våre prestasjoner, sier Mark Hurd på en telefonkonferanse i forbindelse med resultatfremleggelsen.

Han bemerket imidlertid også at de på slutten av kvartalet merket litt mer forsiktighet blant kundene i forbrukersegmentet.

HPs resultatfremleggelse regnes som viktige for bransjen, da de er både store og omfatter store deler av bransjen. Gode resultater og signaler fra verdens største IT-selskap gir håp om å unngå økonomisk nedtur.

- Vår vekst kom i flere segmenter og flere markeder, sa Hurd.

69 prosent av omsetningen ble hentet inn fra markeder utenfor hjemlandet USA.

PC-divisjonen vokste veldig kraftig. Der økte omsetningen med hele 24 prosent og utgjorde 10,8 milliarder dollar i omsetning. Antall solgte enheter økte med 27 prosent, og det var salget av bærbare som økte kraftigst med en vekst på 37 prosent. HP solgte bærbare PC-er for 5,66 milliarder dollar. Selv om andelen synker, vokser fortsatt HPs salg av stasjonære med 15 prosent.

Printerdivisjonen er fortsatt selskapets mest lønnsomme. Omsetningen steg bare med 4 prosent og endte på 7,3 milliarder dollar, men overskuddet fra printersalget endte på hele 1,2 milliarder dollar.

Salg av lagringsløsninger og servere endte på 4,8 milliarder dollar, hvorav bladservere sto for en vekst på hele 81 prosent.

HP har satset aggressivt på å bygge seg opp innen programvare, og nå har omsetningen økt med 11 prosen. Den endte på 4,4 milliarder dollar.

Til toppen