HP samler kreftene sine mot IBM

HP samler kreftene sine mot IBM

HP tar nå fatt på en tung, men forhåpentligvis svært så nyttig sammenkobling.

HP er i ferd med å bli en tøffere konkurrent for IBM og en rekke andre konkurrenter, for nå går HP løs på den store jobben med å integerer konsulent-selskapet EDS som de kjøpte tidligere i år.

HP avduket oppkjøpet av konsulent-giganten EDS med 140.000 ansatte i mai. HP kunne nok ha ønsket seg en bedre timing, men selskapet er dog endelig i mål med å skaffe seg konsulentene de har manglet siden slutten på 90-tallet.

Forbildet er klart: IBM har siden 90-tallet påpekt at maskinvare og programvare er veien inn til kundene, og at de store pengene ligger i hjelpe kundene bruke IT-teknologi. Konsulentdelen av IBM er forlengst mye større enn salget av produkter.

HP forsøkte blant annet å kjøpe IT-konsulentdelen av PWC i 2000, men fikk nei til sitt gigantbud. To år senere snappet erkerivalen IBM opp PWC til en brøkdel av prisen.

HP sluttførte oppkjøpet av EDS i august, men har så langt latt selskapet fortsette som før. Men nå skal HP starte på integrasjonsjobben som måtte komme. På fredag offentliggjorde selskapet at EDS-sjef Ron Rittenmeyer blir pensjonist og at EDS blir en del av HPs "Business Technology"-divisjon.

Lederbytte i selve EDS-organisasjonen blir ganske smertefritt, det er nestsjef Joe Eazor som rykker opp.

Til toppen