HP samler kreftene sine mot IBM

HP tar nå fatt på en tung, men forhåpentligvis svært så nyttig sammenkobling.

HP samler kreftene sine mot IBM

HP tar nå fatt på en tung, men forhåpentligvis svært så nyttig sammenkobling.

HP er i ferd med å bli en tøffere konkurrent for IBM og en rekke andre konkurrenter, for nå går HP løs på den store jobben med å integerer konsulent-selskapet EDS som de kjøpte tidligere i år.

HP avduket oppkjøpet av konsulent-giganten EDS med 140.000 ansatte i mai. HP kunne nok ha ønsket seg en bedre timing, men selskapet er dog endelig i mål med å skaffe seg konsulentene de har manglet siden slutten på 90-tallet.

Forbildet er klart: IBM har siden 90-tallet påpekt at maskinvare og programvare er veien inn til kundene, og at de store pengene ligger i hjelpe kundene bruke IT-teknologi. Konsulentdelen av IBM er forlengst mye større enn salget av produkter.

HP forsøkte blant annet å kjøpe IT-konsulentdelen av PWC i 2000, men fikk nei til sitt gigantbud. To år senere snappet erkerivalen IBM opp PWC til en brøkdel av prisen.

HP sluttførte oppkjøpet av EDS i august, men har så langt latt selskapet fortsette som før. Men nå skal HP starte på integrasjonsjobben som måtte komme. På fredag offentliggjorde selskapet at EDS-sjef Ron Rittenmeyer blir pensjonist og at EDS blir en del av HPs "Business Technology"-divisjon.

Lederbytte i selve EDS-organisasjonen blir ganske smertefritt, det er nestsjef Joe Eazor som rykker opp.

Til toppen