HP satser på egen sikker Linux

Hewlett-Packard lanserer "HP Secure OS Software for Linux", der det frie operativsystemet utvides med verktøy for snokvarsling og overvåkning av kommunikasjon.

Ifølge uttalelser fra Hewlett-Packard i amerikanske medier - bakgrunnsinformasjon er i skrivende stund ikke lagt ut på selskapets nettsted - vil pakken HP Secure OS Software for Linux omfatte siste utgave av Red Hat, tilleggsprogramvare av typen Apache Web Server og verktøy for snokvarsling og overvåking og kontroll av kommunikasjon, også mellom applikasjoner. Prisen er antydet til rundt 3000 dollar.

Red Hat skal sertifisere pakken for annen maskinvare enn HPs egen. HP vil også selge konsulenttjenester for å sikre at kundens øvrige infrastruktur er sikkerhetsmessig på høyde med produktet.

HPs programvareproduksjon omfatter i dag en rekke verktøy for drift og sikkerhet mot selskapets egen HP-UX og andre Unix-varianter.

Det nye HP-produktet skjerper konkurransen innen sikkerhetsprodukter for Linux. Det norske selskapet Trustix AS er allerede en internasjonal aktør i dette markedet, blant annet gjennom en allianse med IBM.

Ifølge ZDNet er den amerikanske spionsentralen National Security Agency (NSA) med på å finansiere et prosjekt hos Network Associates - kjent for merkevare som McAfee virusvern og PGP personvern - for en sikker utgave av Linux.

Andre amerikanske aktører på markedet for sikker Linux er Guardian Digital Inc som også selger dedikerte servere basert på sin egen sikker Linux, Engarde, og en gruppe frie utviklere organisert i Bastille Linux.

Til toppen