RESULTATERFINANS

HP seiret i budkrigen om 3Par

Dell trakk seg da HP høynet enda en gang.

3. sep. 2010 - 07:55

Budkrigen mellom HP og Dell og lagringsspesialisten 3Par tok slutt i går.

Dell høynet sitt bud til 32 dollar per aksje, men ga seg da HP straks kontret med 33 dollar per aksje. Styret i 3Par har offisielt bekreftet at de godtar det siste budet fra HP, som verdsetter selskapet til 2,35 milliarder dollar.

Dell undertegnet 16. august en avtale med 3Par om å kjøpe selskapet for 18 dollar per aksje, tilsvarende 1,15 milliarder dollar. Uka etter la HP fram et bud på 24 dollar per 3Par-aksje. Neste runde kom 26. august: Dell høynet til 24,30 dollar per aksje, og HP kontret med 27 dollar. Da Dell kom med et tilsvarende bud dagen etter, var 3Par bundet av sin opprinnelige avtale til å godta budet fra Dell. Seinere samme dag, altså fredag 27. august, høynet HP til 30 dollar. Mandag 30. august vedtok 3Par-styret å si ja til HP, og Dell hadde frist til i går med å møte dette budet.

Det endte altså med at Dell høynet til 32 dollar, for så å gi seg da HP straks kontret med 33 dollar.

Som plaster på sår får Dell 72 millioner dollar, som er prisen 3Par gikk med på å betale for å trekke seg fra den opprinnelige avtale fra 16. august.

HP sier de regner med å fullføre oppkjøpet av 3Par innen utgangen av desember. De tar sikte på å integrere sine egne og 3Pars lagringsprodukter. HP venter at deres strategi for «konvergent infrastruktur» vil få større slagkraft som følge av 3Pars teknologi innen virtualisering og lagring i nettskyen. HP lover å investere tungt for å videreutvikle 3Pars teknologi.

Motivet er HPs kjøp er å være teknologisk på høyde med de fremste konkurrentene innen lagring, som EMC, IBM og Netapp, og kunne levere avanserte løsninger til de største og mest krevende kundene. Det var maktpåliggende for HP å hindre Dell fra å skaffe seg en konkurransefordel gjennom 3Par.

Om det er hold i de teknologiske og strategiske argumentene for å kjøpe 3Par, synes prisen å være svært høy.

Før avtalen med Dell 16. august var 3Par-aksjen notert til 9,65 dollar, og hadde ligget under 10 dollar i mange måneder. 3Pars tre siste årsregnskaper har gått i minus. Det seirende budet til HP er 315 ganger større enn 3Pars driftsresultat (Ebitda) det siste året.

Dell sier de ikke fant det hensiktsmessig å fortsette å by på 3Par. De peker på at de i siste kvartal økte omsetningen av sine bedriftsløsninger med 43 prosent, og sier de akter å fortsette sin strategi med «åpne, overkommelige og dyktige» systemer.

Innen lagring har Dell en ikke-eksklusiv OEM-avtale med EMC. Observatører har pekt på at det finnes to mindre spesialister på virtualisert lagring som Dell kan tenkes å kjøpe, henholdsvis Isilon og Compellent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.