HP selger direkte til stadig flere

HP driver egentlig ikke med direktesalg, men tar likevel over stadig flere store kunder fra sine forhandlere.

HP driver egentlig ikke med direktesalg, men tar likevel over stadig flere store kunder fra sine forhandlere.

HP har lenge slitt mot Dell som selger direkte, for uansett hva forhandlere tilfører eller ikke, øker dette mellomleddet prisen.

Det er likevel noen som får kjøpe direkte - alle de store dataselskapene selger direkte til sine største kunder. Årsakene har vært at når kontraktene og løsningene blir virkelig kompliserte, sitter den beste kompentansen hos leverandøren selv.

Men HP og andre selskaper er svært avhengige av sine forhandlere - dette leddet står for mesteparten av salget og mye av aktivitetene for å skaffe kundene.

HP har tidligere operert med en liste overfor sine forhandlere på 35 kunder som har handlet direkte. Alt annet har vært opp til forhandlerne. Men nå utvider HP, skriver Finansavisen.

I november tok HP kontakt med alle sine forhandlere og presenterte en liste på 120 selskaper som fikk handle direkte.

Listen omfatter de 35 orginale direktekundene, noe norske kontorer av internasjonale selskaper med direkteavtale og en del nye og potensielle kunder, forteller partneransvarlig i HP Norge, Marius Nysæter til Finansavisen.

digi.no omtalte tidligere HP Norge åpnet nylig Fleks-programmet - et system som lar forhandlere bestille skreddersydde PCer.

Til toppen