HP sertifiserer JBoss og MySQL

HP skal sertifisere åpen kildekodevarene JBoss og MySQL, og tilby support for dem til sine kunder.

HP skal sertifisere åpen kildekodevarene JBoss og MySQL, og tilby support for dem til sine kunder.

Med det uttalte mål å utfordre IBM på programvaresiden, kunngjør Hewlett-Packard at de vil trappe opp støtten til åpen kildekodeprogramvare. HP har inngått avtaler med JBoss og MySQL som leverer henholdsvis Java applikasjonstjener og databaseverktøy, for å sertifisere disse pakkene på sine datamaskiner, og tilby support for dem til sine kunder.

Svenske MySQL og amerikanske JBoss inngikk i januar i år en samarbeidsavtale for å få flere kunder blant store bedrifter.

HP er den første av de store maskinvareleverandørene som sertifiserer de to åpen kildekodepakkene. HPs Linux-ansvarlige Martin Fink sier til Wall Street Journal at tiltaket er rettet mot IBM. Samtidig sier han at HP ikke vil la støtten til MySQL og JBoss gå på bekostning av partnerskapene med henholdsvis Oracle og BEA.

I forhåndsuttalelsene til amerikansk presse – den offisielle pressemeldingen er ennå ikke publisert – er Novell ikke nevnt. I forrige uke sa Novells Europa-sjef og tidligere SuSE-sjef Richard Seibt til norske IT-journalister at Novell ville sertifisere både MySQL og JBoss for sin SuSE-Linux, og samarbeid med disse leverandørene for å få fullverdige tjenestenivågarantier på linje med dem Novell kan tilby for Oracle under Linux. HP har nylig inngått en avtale med Novell om Linux-PC-er.

    Les også:

Til toppen