KARRIERE

HP sies å hente ny sjef blant sine egne

Sjefen for servere og lagring, Ann Livermore, skal være en het kandidat.

Ann Livermore startet i HP som nyutdannet MBA fra Stanford University i 1982. Hun ble visepresident i 1995 og har siden 2004 hatt ansvaret for servere og lagring.
Ann Livermore startet i HP som nyutdannet MBA fra Stanford University i 1982. Hun ble visepresident i 1995 og har siden 2004 hatt ansvaret for servere og lagring.
20. sep. 2010 - 14:47

Både Wall Street Journal og Bloomberg skriver at HP er i ferd med å nærme seg en avgjørelse om hvem som skal ta over etter Mark Hurd, og at styret går i retning av å velge en blant dagens ledergruppe.

Fungerende toppsjef Cathie Lesjak har sagt klart fra at hun ikke ønsker toppjobben på varig basis, og er heller ikke blant dem som nevnes som mulige kandidater.

Styret skal ha snust på eksterne kandidater, blant dem Microsoft-veteran Stephen Elop som nylig fikk toppjobben i Nokia.

Mark Hurd trakk seg som toppsjef i HP 6. august, etter noe som kunne likne en skandale. Han ble kort tid etter ansatt i Oracle, der han tok over stilling til Charles Phillips som «co-president», altså nestkommanderende etter Larry Ellison, på linje med Safra Catz.

Wall Street Journal mener de mest aktuelle kandidatene til ny toppleder i HP er Todd Bradley, Ann Livermore og David Donatelli. Bloomberg er enig, men legger til Vyomesh Joshi.

Todd Bradley har hatt stillingen som pc-sjef i fem år, og tilkjennes æren for å ha befestet HPs stilling som verdens største pc-leverandør. Han har økte omsetningen til HPs pc-avdeling med 15 milliarder dollar til 42 milliarder dollar i året, og har tredoblet driftsresultatet. Han kom til HP i 2005 etter å ha vært toppsjef i Palm i tre år.

Ann Livermore var nybakt MBA fra Stanford University da hun fikk sin første jobb i HP i 1982. Siden har hun avansert jevnt. Hun ble visepresident i 1995 og har siden 2004 hatt ansvaret for servere og lagring. Hun var kandidat til topplederjobben da Carly Fiorina ble ansatt i 1999 og da Mark Hurd ble ansatt i 2005.

David Donatelli hadde vært 22 år hos EMC da han begynte hos HP i fjor, som nestkommanderende til Ann Livermore innen servere og lagring. Han ledet i sommer forhandlingene med 3Par, der HP seiret i budkrigen mot Dell.

Vyomesh Joshi fikk sin første jobb i HP i 1980, og ble visepresident i 2001. Han har ledet HPs skriveravdeling siden 2001, og har vært styremedlem i Yahoo siden 2005.

En kjent hodejeger i Silicon Valley, Rick Devine, sier til Wall Street Journal at Livermore er det tryggeste valget, siden hun allerede har ansvar for storparten av HPs omsetning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.