HP-sjef skal veilede Schwarzenegger

HP-sjef Carly Fiorina er utnevnt til komiteen som skal veilede Californias nye guvernør Arnold Schwarzenegger.

HP-sjef Carly Fiorina er utnevnt til komiteen som skal veilede Californias nye guvernør Arnold Schwarzenegger.

Kroppsbyggeren og filmstjernen Arnold Schwarzenegger har utnevnt en egen overgangskomite, kalt "transition committee", bestående av 65 ledere hentet fra mange forskjellige felter.

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina er komiteens fremste representant fra Silicon Valley. Blant de andre som skal hjelpe Schwarzenegger i overgangen fra film til politikk og ledelse, er medgründer Safi Qureshy i den en gang så framgangsrike PC-produsenten AST, USAs tidligere utenriksminister George Schultz, tidligere California-guvernør Pete Wilson og borgermester Willie Brown i San Francisco, i tillegg til to guvernørkandidater som Schwarzenegger danket ut i valget: Bill Simon og Richard Riordan.

Da han kunngjorde overgangskomiteen, sa Schwarzenegger at han hadde samlet framstående menn og kvinner på tvers av politiske skillelinjer, og at alle deler hans mål om å gjenopprette Californias storhet.

Fiorina sa at et sunt forretningsklima er kritisk for HP og for alle andre arbeidsgivere i delstaten, uansett størrelse.

– Det er på tide at alle drar sammen for å bedre Californias konkurranseevne, erklærte hun.

Utnevnelsen tente nye spekulasjoner om Fiorina ser for seg en politisk karriere, en tanke hun har lekt med offentlig.

På slutten av 1960-tallet var HPs medgründer David Packard politisk aktiv, blant annet i to og et halvt år som viseutenriksminister til daværende president Richard Nixon.

Arnold Schwarzenegger tiltrer guvernørvervet i november.

Til toppen