JUSS OG SAMFUNN

HP-sjefen ble informert om spionasjen i fjor

Et notat fra et eksternt advokatfirma avslører at HP-sjefen viste om telefon-loggingen allerede i fjor

3. okt. 2006 - 09:35

Ifølge analytikere som følger HPs aksjekurs gjennom selskapets turbulente dager med offentlige høringer og etterforskning av den interne spionasjesaken, skal HP-sjef Mark Hurd ha klart seg godt. Markedet forventer ikke at han må gå av som toppsjef etter skandalen. Det måtte derimot styreleder Patricia Dunn.

    Les også:

Problemet for Mark Hurd er at det stadig kommer frem nye opplysninger i saken. Et stort ubesvart spørsmål er når han fikk vite at loggene fra private telefonsamtaler ble brukt i etterforskningen.

Hittil har han sagt at han fikk en rapport som han ikke leste, men nå viser et notat fra HPs eksterne advokatselskap, Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, at han har vist i hvert fall noe om saken på et veldig tidlig tidspunkt.

I dette notatet indikeres det at HP-sjefen fikk vite om bruken av slike telefonlogger allerede i juli i 2005.

Om Hurd på det tidspunktet viste at det var en ulovlig metode er imidlertid fortsatt usikkert. Ifølge Wall Street Journal skal det stå i notatet at Hurd mente å huske at noen hadde nevnt muligheten for å hente ut telefonlogger fra et nettsted.

Hurd skal ifølge dette notatet ha bekreftet at han stilte på en 45 minutter lang orientering om lekkasje-etterforskningen 22. juli 2005. Det stemmer ikke helt overens med hans vage erindring om at det var snakk om å hente ut telefonlogger, men at han ikke helt husket det.

Notatet baserer seg på et telefonintervju som advokatene gjorde med Mark Hurd 25. august i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.