RESULTATERFINANS

HP-sjefen nekter å svare på spørsmål

HP-sjef Mark Hurd lovet å forklare seg om spionskandalen, men nektet å svare på spørsmål.

25. sep. 2006 - 08:18

Etter to uker med stadig nye avsløringer kom HPs toppsjef Mark Hurd endelig på banen på fredag. Hurd hadde da innkalt til pressekonferanse på et tidspunkt som er kjent for å være det beste til å slippe dårlige nyheter - når de fleste journalister og andre er på vei hjem til sofaen.

Hurd skulle forklare om HPs og sin egen håndtering av sin interne etterforskning av lekkasjer til pressen fra styrerommet. Det store spørsmålet er hvor mye Hurd viste og om han selv kan bli dratt inn i etterforskningen California og Kongressen har satt igang. I aller verste fall kan Hurd måtte trekke seg.

    Les også:

Men Hurd ville likevel ikke svare på spørsmål og leste isteden bare opp en nedskreven uttalelse.

I sin uttalelse ba Hurd overvåkede journalister og styremedlemmer om unnskyldning og han informerte at styreleder Patricia Dunn nå går av umiddelbart, fremfor å vente til januar.

Hurd innrømte også at han viste mer omm etterforskningen enn hva som tidligere har kommet frem. Blant annet fortalte han at han fikk tilsendt en epost rapport om den, men hevder at han ikke leste den.

- Jeg kunne ha gjort det og jeg burde ha gjort det, sa ha ifølge CNet News.

Som endel av etterforskningen sendte også HP et falskt tips til en av CNet News journalisten Dawn Kawamoto med et vedlegg som best kan beskrives som spionvare. Det skulle hjelpe HP til å overvåke hvem journalisten videresendte meldingen til.

Hurd sa på fredagens pressekonferanse at han godkjente utsendelsen av det falske tipset, men hevdet samtidig at han ikke godkjente bruken av spionvaren.

- Jeg ble spurt og godkjente ordlyden til tipset som ble sendt i eposten, men jeg kan ikke huske å ha sett, eller å ha godkjent bruken av sporingsteknolog, sa Hurd.

Presset etter at skandalen ble kjent har vært stort og det stilles allerede spørsmålstegn ved om Mark Hurds unnskyldning og styrelederens avgang er nok. Sikkert er det at saken ikke er slutt med dette. Allerede neste uke må Hurd vitne for den amerikanske kongressens komite som skal etterforske saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.