HP-sjefen spørres ut om mulig innsidehandel

HP-sjefen spørres ut om mulig innsidehandel

HP-sjef Mark Hurd var uvanlig heldig med da han nylig innløste deler av sine sine opsjoner.

HP er nå verdens største IT-selskap, etter at IBM solgte sin PC-divisjon til kinesiske Lenovo. Selskapet har vært i hardt vær i mediene etter at det ble avslørt at de hadde spionert på egne styremedlemmer, samt journalister som dekket selskapets aktiviteter. Styreleder Patricia Dunn måtte gå av og hun står nå tiltalt sammen med fire andre.

Mark Hurd har gått fri av skandalen, men ifølge WaLL Street Journal og CNet News stiller nå to av den amerikanske kongressens demokratiske medlemmer spørsmålstegn ved om han har misbrukt informasjonen om skandalen for å tjene penger på sine aksjeopsjoner.

Bart Stupak og John Dingell representerer demokratene i kongressen. De er medlem av kongressens komitee for kontroll og etterforskning og de har nå bedt om svar på hvorfor Mark Hurd solgte opsjoner for 1,4 millioner dollar 25. august, samme dag som HPs advokater stilte ham spørsmål om den interne etterforskningen av hvem som var kilden til alle styrelekasjene som selskapet slet med.

Toppledere i amerikanske selskaper pleier å legge opp til en forhåndsproklamert plan for salg av aksjer, slik at ikke markedet skal reagere negativ når de selger. I sitt brev til HP-sjefen bemerker kongressrepresentantene at salget ikke ser ut til å være endel av et slikt planlagt salg.

- Dette er ikke et nytt tema. Vi ser frem til å svare på komiteens sprøsmål, er alt HPs presserepresentant vil kommentere overfor CNet News.

Hva slags konsekvenser dette får, eller om det i det hele tatt får konsekvenser, for Mark Hurd er foreløpig usikkert. Politiske representanter vil ofte markere seg i høyt profilerte saker og HPs spionasjeskandale er av en slik art.

Hurd har også tidligere opplevd at det har blitt stilt spørsmål ved hans opsjonsdisponeringer. Da han sluttet i NCR for å begynne i HP, solgte han ut sine opsjoner for 2,3 millioner dollar to måneder før det ble kjent at han skulle ta over HP. Han hevdet da at salget ble gjort før han ble forespurt om å bli sjef for HP.

Til toppen