HP-sjefen tror på vekst neste år

I 2010 skal maskinparken fornyes, mener Mike Hurd.

HP-sjefen  tror på vekst neste år

I 2010 skal maskinparken fornyes, mener Mike Hurd.

Hewlett Packard (HP) er skråsikre på at IT-markedet vil bedre seg betydelig neste år. Dette på tross av deres interne estimater om IT-bransjen generelt er lavere enn det Wall Street forutsetter for 2010.

Selv om HP er mer forsiktige i sine anslag enn både uavhengige analytikere og børsmiljøet, er optimismen desto større på egne vegne.

- IT-industrien vil få vekst igjen i 2010, og HP vil overgå denne veksten, uttalte HPs styreformann og toppsjef Mike Hurd på HPs årlige møte med analytikere i natt norsk tid.

- Vi vet at vi vil få spørsmål om hvor raskt markedet vil vokse. Uansett hva svaret vil bli, vil vi vokse raskere, sier en selvsikker Hurd til Reuters.

Mye årsaken til optimismen ligger i at store deler av næringslivet - både i USA og i andre industrialiserte land - forventes å planlegge oppgradering av maskinparken neste år. Mange selskaper har naturlig nok nølt med å oppgradere under finanskrisen, og noen har rett og slett ikke hatt råd.

Men i følge HP er de selskapene som har overlevd krisen nå nødt til å fornye store deler av sitt IT-materiell.

Likevel er det en svært forsiktig vekst HP snakker om. I printerseksjonen forventes en vekst på 2 prosent, mens man forventer mellom 2 og 4 prosents vekst på lagring og servere. Den største veksten forventer de ikke overraskende i PC-sektoren, der de regner med mellom 3 og 5 prosents økning i 2010.

Microsofts lansering av Windows 7 vil trolig også ha betydning for salget av nye maskiner. selv om det nye operativsystemet i mindre grad enn tidligere Windows-generasjonsskifter krever bedre spesifikasjoner.

Til toppen