HP-sjefer skal dele én milliard

HP-sjef Carly Fiorina tenker kanskje ikke bare på Hewlett-Packard - hun blir selv steinrik hvis hun klarer å kjøpe Compaq.

Hewlett-Packard-ledelsen har vikarierende motiver for å kjøpe opp Compaq. Det påstår Walter Hewlett, sønnen til William R. Hewlett, medgründeren av selskapet. Påstandene er en del av en stadig bitrere maktkamp i forkant av generalforsamlingen i mars. Han påstår at ledelsen, men Carly Fiorina i de to selskapene vil dele en bonuspakke på 115 millioner dollar. Dette tilsvarer hele 1029 millioner kroner. Av dette vil over halvparten gå til Fiorina.


Hewlett påstår i et brev til SEC ( Kredittilsynet i USA) at HP-ledelsen forsøker å gjemme denne informasjonen fra investorene i de to selskapene. Fiorina vil, påstår Hewlett, sitte igjen med opsjoner verd 57 millioner dollar samt en årslønn på 6,4 millioner dollar.

HP-ledelsen mener at Hewletts-verdivurdering av aksjeopsjonene er "bisarre". Fiorina sitter riktignok på opsjoner på tre millioner aksjer, men med dagens kurs er de ikke verd noen ting, påstår selskapet. HP nekter dessuten for at det er signert noen avtaler om fusjonsbonuser.

Til toppen