AVTALER & KONTRAKTER

HP skal kjøre ITIL for Helse Sør

Eivind Roald, sjef i HP Norge, kapret ITIL-kontrakten til Helse Sørs IT-enhet.

10. juli 2006 - 10:46

Sykehuspartner, Helse Sørs enhet for støttetjenester, har inngått en omfattende samarbeidsavtale med HP Norge. Avtalen innebærer at HP skal bistå Sykehuspartner med å implementere ITIL-baserte Service Management-prosesser i hele organisasjonen, heter det i en pressemelding.

Prosjektet er en kombinasjon av teknologi og prosessrådgivning. HP skal levere drifts- og overvåkingsverktøy, konfigurasjon av dette samt rådgivning ved etablering av driftsprosesser. Avtalen har en varighet på halvannet år, og prosjektet starter umiddelbart.

Ifølge Sykehuspartner er målet med prosjektet å gi helseforetakene i Helse Sør mer ressurser til medisinske formål, gjennom å redusere kostnadene til teknologi samtidig som kvaliteten i tjenestene økes.

Bakgrunnen for avtalen er at Helse Sør skal reorganisere sine ikke-medisinske fellestjenester, blant annet IKT. Sykehuspartner er etablert som en egen selvstendig enhet med ansvar for IKT-driften i hele regionen, som inkluderer Sykehuset Buskerud HF, Ringerike sykehus HF, Blefjell sykehus HF, Sykehuset Telemark HF, Sykehuset i Vestfold HF, Psykiatrien i Vestfold HF og Sørlandet sykehus HF. I tillegg er Rikshospitalet og Radiumhospitalet HF også en del av regionen, men her skal ansvaret for overføring av IKT skje over en to-års periode.

Helse Sør omsetter for 14 milliarder kroner, og har 25 000 ansatte på totalt ca 100 steder i landsdelen. Sykehuspartner leverer drift og oppfølging av all IKT-systemer til helseforetakene og underliggende enheter, samt rådgivning, anskaffelse og forvaltning av applikasjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.